Stedendriehoek

Handelsbeurs met postzegels en munten

BARNEVELD – Dit jaar vindt weer de grote numismatische en filatelistische afsluiting van het jaar in Barneveld plaats tijdens de overbekende Eindejaarsbeurs, en wel op donderdag 27 en vrijdag 28 december in de Veluwehal aan de Nieuwe Markt 6.

Ook dit jaar ontvangt iedere bezoeker weer een gratis exemplaar van de Filakrant, alweer de achtste jaargang, alsmede een uitgebreide standhouderlijst met plattegrond. De openingstijden zijn donderdag 27 december van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag 28 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs is €3,-, voor de jeugd tot en met 17 jaar is de toegang vrij. Vanwege de verwachte drukte start de kaartverkoop al vanaf 9.00 uur met meerdere kassa’s.

De kern van deze echte handelsbeurs (géén tentoonstelling) wordt gevormd door circa 160 stands. Onder het aanbod zijn dit jaar ook weer ongeveer dertig handelaren in munten, penningen, bankbiljetten en ansichtkaarten aanwezig. Een groot gedeelte van de standhouders is uit het buitenland afkomstig. Verder is er gelegenheid tot het gratis laten taxeren van munten en/of postzegels bij de verschillende handelaren in de zaal. Tevens is een twintigtal gespecialiseerde filatelistenverenigingen aanwezig. Er zijn presentatietafels, waarop men foldermateriaal met verenigingsinformatie, maandbeurzen, tentoonstellingen etc. kan vinden. Hier kunnen verenigingen ook gebruik van maken.

Stamptales
Zoals de vaste bezoekers gewend zijn, wordt in de toneelzaal weer speciaal voor de jeugd een evenement georganiseerd onder de naam Stamptales. Dit is het grootste, jaarlijkse jeugdevenement van de Benelux. Het evenement is gratis toegankelijk voor de jeugd tot en met 17 jaar. Daarnaast is er weer een uitgebreid postzegel- en muntenprogramma (filatelistisch en numismatisch) met gratis postzegels, munten en andere mooie prijzen voor de jeugd. Elke dag wordt afgesloten met een jeugdveiling om 14.30 uur. Het jeugdevenement Stamptales wordt mogelijk gemaakt door de non-profit stichting Evert van de Vlekkert Foundation.

Tijdens de Eindejaarsbeurs kan men in het centrum van Barneveld gratis parkeren. Station Barneveld Centraal ligt op 400 meter van de hal. Voor meer informatie, zie de website www.eindejaarsbeurs.nl