Stedendriehoek

‘Gravel boven kunstgras’

APELDOORN – Een aantal tennissers uit Apeldoorn van diverse verenigingen hebben een stichting opgericht ter bevordering van het graveltennis: Stichting Gravel Tennis Nederland. De heren zien, tot hun ontzetting, steeds meer ondergronden waarop wedstrijden en competitie gespeeld moeten worden.

“De wildgroei is enorm en de KNLTB doet daar niets aan! Zonder veel plezier moet men spelen op onder andere kunstgras, french court, easy clay. De echte tennisser speelt nu eenmaal liever op gravel. Goede speleigenschappen, beter voor het lichaam en een zichtbare afdruk. Daarnaast is het internationaal de enige geaccepteerde ondergrond naast hard court en gras”, aldus stichtingsvoorzitter Bert Scheenstra.

Als eerste daad zal er van maandag 4 tot en met zondag 10 juni een tennistoernooi worden gehouden onder de naam Open Veluwsche Gravel Kampioenschappen (inschrijving via toernooi.nl). “Bij de hoogste categorie is de eerste prijs liefst €750,- voor de dames en de heren. De finales van dit jaar worden gespeeld bij tennisclub Quick, natuurlijk alleen op gravel. Alle clubs met gravelbanen in Apeldoorn hebben banen beschikbaar gesteld: Daisy, Kerschoten, de Maten, Sprenkelaar, Tepci. Dit alles is te volgen op facebook via Open Veluwsche Gravel Kampioenschappen.”

Overigens gaat het stichtingsbestuur zich ook richten op innovaties. “Onder de codenaam 365Gravel zal er worden samengewerkt met het bedrijfsleven, hogescholen en universiteiten om graveltennis het gehele jaar door mogelijk te maken en ook het probleem van wateroverlast drastisch te verminderen. Denk hierbij aan verwarmde banen via zonne-energie en zeer goede afwatering tijdens regen.”