Stedendriehoek

Gratis beurs metjubilerend Zorgsaam

APELDOORN – Kruisvereniging Zorgsaam viert dit jaar haar 25-jarig jubileum met een gratis toegankelijke beurs in Theater Orpheus in Apeldoorn. Deze vindt plaats op woensdag 21 november, van 10.00 tot 17.00 uur. Er is amusement, er zijn proeverijen, mooie aanbiedingen van de standhouders en goodiebags voor alle bezoekers. Kom, kijk, geniet!

Rolf Striekwold, algemeen manager, over Zorgsaam: “Zorgsaam is een kruisvereniging die staat in de traditie van gezondheidszorg en voorlichting. We zijn een ledenvereniging die thuis wonen, ook op latere leeftijd, ondersteunt met diensten en producten. Zorgsaam heeft veel kennis op dit gebied.”

Wekelijks komen er ruim 400 bezoekers, leden en niet-leden, in de winkel van Zorgsaam en worden er ongeveer 300 telefoontjes afgehandeld. Dat zijn onder andere vragen over het winkelassortiment, over de diensten van Zorgsaam zoals huishoudelijke hulp, tuinonderhoud of over een rijbewijskeuring. “Gesprekken gaan vaak over gebeurtenissen in de persoonlijke levenssfeer. We proberen aan de telefoon en in de winkel de tijd te nemen voor onze leden en niet-leden. Echte aandacht en betrouwbaar zijn in onze adviezen vinden we belangrijk.” 

Striekwold over de waarde van de Kruisvereniging: “We zijn geen zorgorganisatie en doen geen beroep op gelden van verzekeraars of overheid. De vereniging bedruipt zichzelf. Onze werkwijze is anders dan die van commerciële bedrijven. We nemen de tijd voor een goed advies en bieden service. Indien gewenst gaan we op huisbezoek. Bijvoorbeeld voor overleg over een goed bed of een comfortabele stoel. Het lidmaatschapsgeld van de vereniging maakt dat mogelijk. Eigenlijk moet ik zeggen dat onze leden dit met elkaar mogelijk maken.”

Een beurs om het 25-jarig jubileum te vieren, past dan ook prima bij Zorgsaam. “Het is mooi dat een ledenvereniging een beurs kan aanbieden aan haar leden, maar ook aan niet-leden in Apeldoorn en omgeving. Bezoekers kunnen langs bij veertig standhouders en worden voorzien van informatie over onbezorgd en comfortabel thuis blijven wonen. Het moet een leuke en informatieve dag worden.” Zie ook de website www.zorgsaam.nl .