Stedendriehoek

Gouden Flip

APELDOORN – Flip Anvelink, de conciërge van winkelcentrum De Eglantier, is voor de ondernemers een gouden kerel. Sinds jaar en dag zorgt hij ervoor dat de Eglantier een van de schoonste winkelcentra van Nederland is. Afgelopen weekend werd hij in het zonnetje gezet voor zijn 25 werkzame jaren.

In het kader van zijn 25-jarige jubileum werd Flip goed verwend door de ondernemersvereniging van De Eglantier. Tijdens een uitgebreide lunch met het bestuur werden allerlei herinneringen opgehaald en passeerden diverse winkels de revue. Daarna stond hem een feestje te wachten bij Sillies, waar iedereen hem kon feliciteren. Flip is een sociaal dier en genoot duidelijk van alle aandacht. Een van zijn cadeau’s mag hij volgende week verzilveren, dat is een rondvlucht boven Apeldoorn, over ‘zijn’ Eglantier. Dat was voor Flip ‘het topje van de zalm’.

Hij viert weliswaar zijn zilveren jubileum, maar Flip kreeg voor deze gelegenheid een gouden verrijdbare afvalcontainer van de winkeliers. Met zijn schoonmaakwerzaamheden heeft hij namelijk ook bijgedragen aan het behalen van de gouden ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor het winkelcentrum. Bij dit keurmerk is een schone en veilige omgeving ook erg belangrijk.

“Iedereen die op ons winkelcentrum komt kent Flip in zijn oranje jasje”, vertelt bestuursvoorzitter Jos Diependaal. “Elke ochtend drinkt hij zijn kopje koffie bij de ondernemers, dat is zijn manier van netwerken. Maar ook maakt Flip graag een praatje met de bezoekers van het plein. Hij is erg toegewijd om ons winkelcentrum en de parkeergarage schoon te houden en dat waarderen wij zeer”.