Stedendriehoek

Golfen voor het goede doel

LIEREN – Rotary Apeldoorn Sprengen en Golf- en Businessclub De Scherpenbergh organiseren jaarlijks een golftoernooi ten behoeve van een maatschappelijk doel. Dit jaar vindt de Sprengen-Bergh Golfdag plaats op vrijdag 6 juli bij De Scherpenbergh met als doel de Stichting Leergeld.

De afgelopen vijf jaar is de Sprengen-Bergh Golfdag een succes gebleken met donatieopbrengsten voor Starz Foundation, Hospice De Spreng, Woonstichting Eigen Dak, Villa Joep en de aanschaf van een krattenwasmachine voor Voedselbank Apeldoorn. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst, een particulier fonds dat sociale activiteiten bekostigt voor zo’n 2000 kinderen van 4 tot 18 jaar van minder daadkrachtige gezinnen. De Stichting Leergeld gaat de donatie besteden aan fietsen voor scholieren voor wie het bezit van een fiets niet mogelijk is.

Het programma van de Sprengen-Bergh Golfdag is zeer compleet en terug te vinden op de website www.sprengen-bergh.nl . Inschrijven voor deelname loopt ook via deze site en bedrijven die dit initiatief willen ondersteunen, kunnen sponsor worden en op de dag zelf naar eigen inzicht hun promotie invullen. De organisatie rekent zoals ieder jaar op een grote deelname.