Stedendriehoek

Golfen voorDe Zonnehoed

APELDOORN – Jaarlijks organiseren Rotary Club Apeldoorn Sprengen en Golf- en Businessclub De Scherpenbergh een golfdag, waarbij de opbrengst naar een lokaal goed doel gaat. In het verleden werden bedragen bij elkaar gebracht voor onder andere Voedselbank Apeldoorn, Hospice Beekbergen en Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Dit jaar gaat de opbrengst naar wooninitiatief De Zonnehoed.

De Zonnehoed wordt gerealiseerd in De Groene Voorwaarts te Apeldoorn en is een wooninitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking, die zo volwaardig en zelfstandig mogelijk willen leven. Met de opbrengst van de Sprengen-Bergh Golfdag, die op vrijdag 12 juli plaatsvindt, wordt de inrichting van de algemene ruimte mogelijk gemaakt. Om de dag succesvol te maken, is de organisatie het hele jaar bezig en de voortgang is te volgen op www.sprengen-bergh.nl, waar deelnemers zich ook kunnen inschrijven.

“Dit is de zevende editie en hoewel er veel routine is, blijft het een hele klus”, vertelt George van Evert, namens Rotary Club Apeldoorn Sprengen. “Meer dan 120 golfers doen mee en we worden ondersteund door een flink aantal bedrijven. Naast de opbrengst voor het goede doel, doen we er alles aan om de deelnemers te vermaken, zodat hun bijdragen groeien”, lacht George. “Met entertainment tot een ‘hole-in-one challenge’ en DJ Cas, die bewoner wordt van De Zonnehoed.” 

Vanuit De Scherpenbergh zit Joost Poppe in de organisatie en hij had onverwacht goed nieuws: “Mijn collega Anita Ausma wees mij erop dat we eerder een bijdrage hebben gekregen van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, toen De Scherpenbergh een golfdag voor wooninitiatief Villa Villande organiseerde. Reden om weer een aanvraag te doen, waarop de NSGK positief reageerde door een schitterend extra bedrag beschikbaar te stellen.”

Meer informatie over De Zonnehoed en haar bewoners is te vinden op www.de-zonnehoed.nl