Stedendriehoek

Golfen voor betere toekomst kinderen

LIEREN – Op donderdag 3 oktober vindt op golfbaan De Scherpenbergh in Lieren voor de derde keer het Tjommie Golf Event plaats. De opbrengst van het toernooi komt geheel ten goede van de Tjommie Foundation.

Tjommie zet zich in voor duizenden kinderen in Zuid-Afrikaanse townships met een verloren jeugd en een uitzichtloze toekomst. Tjommie geeft deze kinderen steun door te voorzien in hun basale levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, voedzaam eten en een veilig thuis, maar ook door het aanbieden van activiteiten op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Ndlovu Care Group die al 25 jaar actief is in Zuid-Afrika.

Ook is het twintig jaar geleden dat de Tjommie Foundation is opgericht om het werk van het Nederlands artsenechtpaar Hugo en Liesje Tempelman te ondersteunen. Een echtpaar met een missie. Wat begon als een kleine medische post midden in een township, is uitgegroeid tot een succesvolle, internationaal gerenommeerde organisatie. Met 160 lokale medewerkers in dienst, die een populatie van zon 140.000 inwoners in een vergeten provincie op het Zuid-Afrikaanse platteland van hulp voorzien. Door de jaren heen zijn er verschillende bijzondere projecten opgezet zoals een Cruyff Court in 2004 in aanwezigheid van Johan Cruyff en Herman van Veen en vorig jaar een tweede Court onder begeleiding van onder anderen Ronald Koeman. Tjommie biedt integrale en langdurige steun. Zo maakt men écht het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden. En krijgen de kinderen een kans op een betere toekomst.

Extra ondersteuning
Om opnieuw geld in te zamelen voor de Tjommie Foundation wordt voor de derde keer een Golf Event georganiseerd. De opbrengst gaat dit jaar volledig naar de financiering van extra ondersteuning van het team dat kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking traint om allerlei basisvaardigheden aan te leren zoals het bakken en beschilderen van bloempotten (waarmee al veel ervaring is opgedaan)  houtbewerking borduurwerk maken van kralenkettingen en het verbouwen (en verkopen) van groente uit eigen tuin. Dat alles staat in het teken van het verbeteren van de toekomstperspectieven van deze kinderen.

Het golftoernooi wordt financieel mogelijk gemaakt door de deelnemers die in verschillende flights de 18 holes op De Scherpenbergh  zullen spelen. Het evenement kent naast het wedstrijdelement over 18 holes (inclusief prijzen voor de hole-in-one neary’s longest drive etc.) ook een veiling lunch diner (met muzikale omlijsting door dj Chiel) en een afsluitende prijsuitreiking. Voor meer informatie: Robbert Coops telefoon 06-51445109 en e-mail r.coops@ziggo.nl. Zie ook de website www.tjommie.nl