Stedendriehoek

Golfen in de Provence: wat kunt u verwachten?

Iedereen kan golfen. Kinderen, hun ouders, maar ook opas en oma’s. Golfen kan ook overal worden beoefend. Het is namelijk ook een populaire activiteit in de vakantie. De zogenaamde ‘golftrips’ zitten al een aantal jaar in de lift

is de Provence een waar paradijs voor zowel recreatieve als professionele golfers.

Golf de la Sainte Baume
Golf de la Sainte Baume is bijvoorbeeld een golfbaan die voor iedere spelsituatie geschikt is. Golfen doet u hier aan de voet van het massief La Sainte Baume en u bent omgeven door pijnbomen, waterpartijen en bijzonder struikgewas. Met de ligging zit het dus wel goed. Op de brede fairways zijn de meeste hindernissen prima te overzien. Het is de ideale baan waar u met de hele familie een balletje kunt slaan. Of u nu starter bent of al een professional, iedereen kan hier terecht. Deze baan ligt vlakbij de vakantieparken Jardin du Golf en Vallée de la St Baume in het plaatsje Nans-Les-Pins. Vanuit deze parken kunt u zo vaak al s u wilt de golfbaan bezoeken. Het voordeel van uw verblijf hier is dat uw via de parkreceptie greenfees met korting kunt krijgen. 

De beste golfbaan van Europa
Op de vijfde plaats in de ‘top 100 golfresorts van Europa staat het Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort. Ook deze golfbaan ligt in de Provence en biedt voldoende uitdagingen. Er zijn in totaal 36 holes, verdeeld over twee golfbanen. Internationaal gezien staat dit park ook hoog aangeschreven. Als u een echte golfliefhebber bent, is dit een baan waar u beslist op gegolfd moet hebben. Andere golfbanen die u wij u aanraden zijn: Golf de Dolce Fregatte (18 en 9 holes) en Barbaroux Golf Club (voor zeer ervaren en creatieve golfers). 

Wat is er nog meer te doen in deze regio?
Even een dagje geen golf? De Provence biedt oneindig veel bezienswaardigheden. Plaatsen als Cassis, Eze, St Paul-de-Vence zijn echt een bezoek waard. Cassis is een karakteristieke kustplaats en ligt in het hart van het nationale park Calanques. De kreken zijn hier blauwer dan blauw. Als u toch aan de kust bent, pak dan gelijk een terrasje, ga varen of geniet van de boulevards. De andere twee dorpjes staan bekend als de mooiste en beroemdste dorpjes van de regio. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over de wijde omgeving. En Gorges du Verdon is ook een absolute aanrader. Dit is de bekendste kloof van Europa. Hier kunt u wandelen, bergbeklimmen en raften bijvoorbeeld. 

Accommodatie nodig?
Bezoek de Provence en geniet van golf, maar ook van al het andere moois en lekkers wat deze regio u te bieden heeft. In onze luxe villa’s in de Provence vindt u alles wat u nodig heeft voor de perfecte vakantie. Behalve vakantieparken Jardin du Golf en Vallee de la St. Baum, kunt u ook nog terecht bij Villa’s du Verdon. Onze vakantieparken liggen dicht bij een golfbaan en zijn een ideaal startpunt om de omgeving te ontdekken. Bovendien beschikken de parken over allerlei faciliteiten om uw vakantie compleet te maken. Meer informatie over de vakantieparken nabij een golfbaan of de activiteiten in de omgeving kunt u inwinnen bij de parkreceptie of neem een kijkje bij onze tips op www.francecomfort.com.