Stedendriehoek

Goedkope energie? Let ook op de kwaliteit!

Houd niet alleen energieaanbiedingen in de gaten, maar let ook op de voorwaarden en service die een leverancier biedt. Dat biedt de beste vergelijking.

De jaarlijkse kosten voor energie zoals elektriciteit, gas en het transport daarvan zijn heel persoonlijk. De gezinssamenstelling en de manier van leven bepalen hoeveel en hoe vaak er van gas en elektra gebruik wordt gemaakt.

Daarnaast bepalen de tarieven van verschillende energieleveranciers wat je hiervoor uiteindelijk moet betalen. En die verschillen nogal, met als gevolg dat je er goed aan doet deze bewust met elkaar te vergelijken om niet onnodig veel te betalen.

Wat krijg ik voor mijn geld?
Consumenten hebben er veelal ongezouten meningen over, een onverbloemde mening die niet altijd op de werkelijke feiten is gebaseerd. Beter is het om jezelf op een juiste manier te laten informeren over tarieven en wat je daarvoor krijgt. Want de kwaliteit doet er ook toe.

Daarmee wordt onder meer de kwaliteit en betrouwbaarheid, de voorwaarden van levering en de service van de leverancier bedoeld zodat je niet onnodig voor verrassingen komt te staan. Wie aanbiedingen van verschillende leveranciers met elkaar vergelijkt, moet daar goed op letten. Wat krijg ik daadwerkelijk voor mijn geld?

Past het bij mijn persoonlijke situatie?
Het kan verstandig zijn om energie ervaringen van andere gebruikers te horen of te lezen, dus reviews na te lopen. Samen met de informatie en goed onderbouwde aanbieding van de leverancier kun je dan een juiste keuze maken voor een energieleverancier die levert op een manier en met een tarief die bij jouw situatie past.

Daarvoor kun je online goed terecht op vergelijkingssites. Jaarlijks energie vergelijken kan enorm veel geld besparen. Bovendien kun je voor die energieleverancier kiezen die ook qua voorwaarden goed bij je persoonlijke situatie past. Zorg er wel voor dat je dit jaarlijks in de gaten houdt, want aanbiedingen zijn vaak maar een jaar geldig, daarna gelden reguliere tarieven die hoger uitvallen.

Weet wat je krijgt en waarvoor je betaalt
Door je goed te verdiepen in leverancier en tarieven blijf je je bewust van je eigen keuze en kun je jaarlijks aanpassen. Daarmee heb je zelf je energiekosten voor een groot deel in de hand. Weet je wat je krijgt en betaalt en zorg je ervoor dat je met een kwalitatief goede leverancier in zee gaat.