Stedendriehoek

Goed gesprek met Emile

APELDOORN – Emile Hartkamp, geboren in Apeldoorn, is zondag 30 september te gast in het radioprogramma van de vereniging Oud Apeldoorn. Jan Koorenhof praat dan een uur met hem over vroeger en nu.

“Ik ken Emile al meer dan 45 jaar”, aldus Jan Koorenhof. Hij werkte toen in een patatzaak in Apeldoorn, zat op de havo in zuid en voetbalde bij AGOVV, waar hij een gewaardeerde voetballer was. Emile werd bekend toen hij in 1983 in de Showbizzquiz van Ron Brandsteder een lied mocht zingen samen met André Hazes. Als zanger nam hij onder de naam Ricky Star diverse singles op bij het label Telstar van Johnny Hoes, die in die tijd ook de werkgever was van Koorenhof.

Jan is Emile altijd blijven volgen en op zondag 30 september praat hij met hem een uur over zijn loopbaan als zanger, componist, tekstschrijver en muziekproducent over artiesten als Frans Bauer, Marianne Weber, Jannes en natuurlijk zijn zoon Joey Hartkamp.

Dit jaar heeft Emile een nieuwe studio laten bouwen in Arnhem. “Hier zullen vele artiesten de nieuwste hits gaan inzingen”, zegt hij. Hij ontving in zijn hele carrière tot op dit moment 78 gouden en platina platen. De uitzending is te beluisteren via RTV Apeldoorn op zondag 30 september tussen 11.00 en 12.00 uur of via de website www.verenigingoudapeldoorn.nl