Stedendriehoek

God is liefde

Marloes Schouten, lijsttrekker van nieuwkomer Jezus Leeft, weet drommels goed wat Apeldoorn momenteel ontbeert en hard nodig heeft: “God is liefde en het hart van God moet meer doorschemeren in de samenleving.”

De kersverse lijsttrekker stelt onomwonden dat er een duisternis over Apeldoorn is gevallen. Daarmee doelt ze bijvoorbeeld op coffeeshops en tattoo shops. “Begrijp me niet verkeerd, ik heb alle mensen lief. Ik ben dan ook niet tegen de mensen achter de toonbank bij deze shops, maar wel tegen drugs en tatoeages in het algemeen. Ik pleit ervoor dat er naartoe wordt gewerkt dat alles wat Apeldoorn vervuilt, eruit gaat.”

Verder is Marloes van mening dat er op elke Apeldoornse school Bijbelonderwijs moet komen. “En dan niet eens per se strikt naar de inhoud van de Bijbel als boek, maar het hart van God moet tot uitdrukking komen. Dit hart is vol liefde, hetgeen Hij bewees door Jezus naar de aarde te zenden om onze zonde  en schuld stervend weg te dragen. Zo voldeed Hij aan Gods eis van rechtvaardigheid, waardoor wij behouden kunnen worden.”

Binnen het partijprogramma van Jezus Leeft zijn er twee speerpunten die Marloes graag met voorrang wil aanstippen. “Graag ga ik in gesprek met de moslimgemeenschap in Apeldoorn. Nogmaals, ik respecteer iedereen, maar wat ik niet kan begrijpen is waarom de gebeden in zo’n hoge geluidssterkte vanuit de moskee over de stad worden uitgestort. Dat vind ik gewoon onbeleefd. De inhoud van de gebeden ken ik onvoldoende, maar ook daarover zou ik graag met de moslims in contact treden.”

Tenslotte verwijst ze naar de droevige rol van Apeldoorn in de bezettingsjaren. “Er is destijds hard opgetreden tegen de Apeldoornse Joden; er zijn in dat kader toen zelfs extra politiecommando’s ingezet. Daarom ben ik ook voorstander van publieke excuses naar de Joodse gemeenschap toe.”