Stedendriehoek

Gezondere bedrijven rondom Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Het hebben van een gezond bedrijf is een van de belangrijkste wensen voor een ondernemer. Logisch dat daar energie en tijd in gestoken moet worden. In dit artikel worden verschillende opties gegeven voor het gezond maken, of houden, van je bedrijf. Veel factoren zijn beïnvloedbaar om een gezonde bedrijfsvoering te creëren. Voorbeelden daarvan zijn het werken aan de gezondheid van je medewerkers, werken aan gezondheid door vitaliteitscoaching en een gezonde ontwikkeling van je organisatie.

Gezonde medewerkers

Zoals gezegd zijn gezonde werknemers een van de belangrijkste drijfveren van je organisatie. Ongezonde werknemers betekent dat de kans groot is op een ongezonde organisatie. Het verzorgen van een gezonde lunch, voor gezonde snacks op de bar of gratis flesjes water in de koelkast. Simpele tips om de gezondheid op de werkvloer te vergroten. Kleine aanpassingen zorgen er vaak voor dat er al een groot verschil op de werkvloer en de uiteindelijke resultaten zullen positief zijn voor je bedrijf.

Vitaliteitscoaching

Een vitaliteitscoach voor bedrijven werkt middels een integrale aanpak gebaseerd op een zogenaamd vitaliteitsplan. Daarbij wordt dus niet alleen naar de fysieke aspecten in het leven van je medewerker maar ook zaken als voeding, bewegen en bijtijds herstellen. Een vitaliteitscoach besteedt eveneens aandacht aan de onderste 3 bouwstenen van de vitaliteitspiramide, namelijk: positieve gedachten, ondersteunende relaties en zinvol leven. Om te bepalen of je medewerker lekker in zijn/haar vel zit komen met name de volgende factoren naar boven: emotioneel welzijn, tevredenheid, een doel hebben in het leven, vitaal bent én voluit leeft. Bij vitaliteitscoaching van je medewerkers wordt de focus gelegd op de verbetering van de drie bouwstenen en daarnaast ook een positief denkpatroon. Tevreden, gelukkige en gezonde medewerkers zijn immers de basis van een gezonde organisatie.

Gezonde ontwikkeling

Je bedrijf is altijd in ontwikkeling. Hoe kan dat het beste worden gestuurd? Door een organisatie in te huren die zich richt op de gezonde ontwikkeling van het bedrijf middels re-integratie, outplacement en loopbaanadvies. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Enroute BV. Zij zorgen voor een begeleiding van werknemers bij re-integratietrajecten en zorgen voor een korte doorlooptijd, persoonlijke benadering en deskundige adviseurs. Duidelijkheid en daadkracht zijn twee termen die hier duidelijk in naar voren komen. De doelgerichte outplacement trajecten zijn ook gericht op medewerkers en wordt uitgevoerd door persoonlijke begeleiding en maatwerk voor ieder individu. De loopbaancoaches zorgen vervolgens voor het scherp krijgen van de motivatie om het functioneren en zelfvertrouwen te vergroten.