Stedendriehoek

Gezin gaat op voor wereldtitel Pokémon

APELDOORN – Het Apeldoornse gezin Marsan kwalificeerde zich wederom voor het wereldkampioenschap Pokémon, ditmaal in Nashville, Tennessee. Christian (14 jaar) en de tweeling Lise en Emma (12 jaar) plaatsten zich alle drie in de Seniordivisie. Dit jaar is ook vader Percy Marsan van de partij in de Verenigde Staten.

De familie heeft een lange geschiedenis in het spelen van de Pokémon Trading Card Game. “De kinderen hebben altijd genoten van het spelen van Pokémon-spellen”, zegt vader Percy. Als Nederlandse gekwalificeerde spelers mogen de Marsannen op kosten van de Pokémon-organisatie naar het WK in Nashville, dat plaatsvindt van 23 tot en met 27 augustus.
In de hal van het indoor skatepaleis Real-X aan de Vlijtseweg 148 in Apeldoorn, wordt elke donderdagmiddag met Pokémonkaarten gespeeld. Het gaat om een strategisch kaartspel – vergelijkbaar met schaken – dat gespeeld wordt met zogenoemde ‘decks van 60 kaarten. Volgens moeder Tamar blijven de wedstrijden vriendelijk en door het samen spelen en veel samen op pad te zijn is het gezin hechter geworden. “Naast het delen van succes helpen we elkaar ook om het hoofd te bieden aan een nederlaag” zegt ze. “We hebben enorm veel plezier tijdens het reizen naar wedstrijden en het bespreken van Pokémon-strategieën tijdens het avondeten!”
De jaargang 2017/2018 was een lang seizoen kijkt het gezin Marsan terug. “Wij zijn in Liverpool London Bremen Stuttgart en Sheffield geweest naast de wekelijkse nationale wedstrijden door heel Nederland. Maar het was ook heel gezellig!” De kinderen vertellen dat het reizen hen heeft geholpen op school. “Natuurlijk het kost veel tijd maar we hebben veel nieuwe (internationale) vrienden gemaakt en praten en lezen alles in het Engels. Daarnaast moeten we veel rekenen tijdens het spelen omdat de aanvallen heel ingewikkeld zijn.”
Wie ook Pokémon wil leren spelen of wil spelen tegen WK-toppers kan na de zomervakantie op donderdagen vanaf 15.00 uur terecht bij Real-X op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Meer informatie is te vinden op de website www.real-x.org.