Stedendriehoek

Gezellig picknicken langs poloveld

APELDOORN – De tweede editie van Royal Polo at the Palace komt terug naar Paleis Het Loo. Nergens anders in Nederland vormt een paleis het decor voor de oudste balsport ter wereld. De beste poloteams ter wereld komen voor dit bijzondere evenement op zaterdag 25 en zondag 26 augustus speciaal naar Apeldoorn. Dé mogelijkheid om te genieten van de allure van deze prachtige historische stad én spectaculaire sport.

Vier internationale poloteams strijden om de prestigieuze King’s Cup. De teams spelen 3 tegen 3 volgens het officiële polo-reglement met scheidsrechters en een Engelstalige wedstrijdspeaker. Tussen de polowedstijden door wordt een charity-veiling gehouden onder leiding van internationaal veilinghuis Bonhams. Langs het speelveld zijn antieke ‘coaches’, typisch Engelse sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club te bezichtigen met passagiers in passende kleding. Ook wordt op beide dagen een Hat of the Day-award en een Best Pony-award uitgereikt. Het programma start op zaterdag en zondag rond 13.00 uur en eindigt om 19.00 uur.
Met familie en vrienden kan men genieten van een polo-picknick in Engelse stijl. “Er zijn tafels aanwezig en ook voorzieningen voor eten en drinken, maar neem gerust een kleed en picknickmand mee. Tevens kunt u via Paleis Het Loo een picknick boeken”, aldus de organisatie. “Veldkaarten kunnen worden gekocht aan de kassa van het entreegebouw van Paleis Het Loo (ingang Amersfoortseweg 1) of bestel kaarten via de online ticketshop van Paleis Het Loo. Ook op het veld ontvangen we onze gasten graag in stijl: ‘Summer Chic’ met hoed is de aanbevolen dresscode. De mooiste hoed kan meedingen voor de Hat of the Day-award.” Voor meer informatie: www.royalpolo.nl 
Royal Polo is een charity-initiatief en zal dit jaar geld inzamelen voor New Day Impact, een liefdadigheidsorganisatie die een Community Centre gaat bouwen in Tirana, Albanië. Zeer arme kinderen en jonge vrouwen (veelal Roma) krijgen hiermee onderwijs, voeding en gezondheidsverzorging. New Day Impact heeft al verscheidene projecten voor de allerarmsten in Kosovo en Albanië met succes afgerond.