Stedendriehoek

Gelderse bruidsparen besteden ruim 14.000 euro

STEDENDRIEHOEK – Gelderse bruidsparen besteden gemiddeld € 14.118 aan hun trouwdag. Gelderlanders spenderen daarmee iets minder dan landelijk gemiddeld: € 14.585. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

In Gelderland gaat de helft van het budget naar locatie en catering: € 7.003. Enkel in Utrecht gaat een groter deel van het budget op aan uitgaven aan locatie en catering. Daar besteden bruidsparen gemiddeld € 8.164 aan dit onderdeel van hun trouwdag.

Trouwjurk bepaalt grotendeels budget uiterlijk
Gelderse stellen besteden € 3.006 aan hun uiterlijk. Een groot deel ervan gaat naar het uiterlijk van de bruid. Van het budget is een groot deel voor de trouwjurk bestemd: € 1.370. Voor het trouwpak reserveert een Gelders koppel gemiddeld € 971.

De bestedingen voor het uiterlijk liggen in Gelderland rond het landelijk gemiddelde: €3.096. Ook de verdeling tussen bestedingen aan het uiterlijk van bruid en bruidegom zijn vergelijkbaar met de landelijke cijfers. Voor de bruid wordt ongeveer twee derde van het budget voor uiterlijk gereserveerd, terwijl de man een derde van het budget mag uitgeven.

Deze en alle andere resultaten uit het onderzoek zijn hier terug te lezen: https://www.theperfectwedding.nl/trouwplanning/budget