Stedendriehoek

Geen filatelist die deze show graag mist

APELDOORN – In Omnisport, aan De Voorwaarts te Apeldoorn, wordt van 1 tot en met 3 november de postzegelshow Postex 2019 gehouden. Er zijn bij dit filatelistisch evenement prachtige postzegelcollecties te zien en ongeveer vijftig postzegelhandelaren zijn aanwezig met een verkoopstand.

Er zijn voorts enkele veilinghuizen aanwezig en PostNL is er met een stand waar recent uitgegeven postzegels gekocht kunnen worden. Ook de postadministratie van Duitsland is present met recente uitgiften. Diverse gespecialiseerde verenigingen en organisaties zijn aanwezig met een promotiestand, zoals het maandblad Filatelie. Ook is er ruim aandacht voor  de jeugdige verzamelaars.

Postex 2019 wordt op vrijdagmorgen 1 november om 11.00 uur geopend door Cees Janssen, voorzitter van de Stichting Filatelie. Aansluitend wordt de Gerrit Glas Trofee uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor iemand of een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de filatelie in brede zin. Iedere betalende bezoeker van Postex 2019 ontvangt een unieke gratis postzegel met als thema Vervoer. Meerdere exemplaren kunnen worden gekocht bij de informatiestand van Postex.

De vereniging De Vliegende Hollander viert op zaterdag 2 november de 58e Dag van de Aerophilatelie, waarbij enkele mooie collecties worden tentoongesteld. De vereniging voor Fiscale Filatelie viert haar 25-jarig jubileum en laat de mogelijkheden van dit verzamelgebied zien. Van individuele inzenders zijn bijzondere collecties te zien. De Bondskeuringsdienst (BKD) laat in acht kaders een groot aantal falsificaten zien.

De Dag van de Postzegel wordt op vrijdag 1 november gevierd met de uitgifte van een speciale postzegel en een prestigeboekje. De dubbeltjeshoek van de Postex is aanwezig met een groot aantal stockboeken met postzegels van de gehele wereld, gesorteerd op land en thema. Er is gratis wifi beschikbaar.

De openingstijden van Postex zijn: vrijdag 1 november van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag 2 november van 10.00 tot 17.00 uur, zondag 3 november van 11.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt €5,-. Jongeren tot en met 17 jaar hebben gratis toegang. Parkeren bij Omnisport is eveneens gratis. Voor uitgebreide informatie en plattegrond, zie de website www.postex.nl