Stedendriehoek

FuturumShop schenkt 68 fietsen aan Stichting Leergeld

APELDOORN – Rabobank Apeldoorn en FuturumShop hebben een unieke manier gevonden om geld op te halen voor Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Met een cheque ter waarde van € 10.354 kan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst 68 kinderen – uit minder draagkrachtige gezinnen – blij maken met een voucher ter waarde van 150 euro voor een nieuwe fiets.

“Als ondernemer kunnen wij op een simpele manier het goede doel steunen. Bovendien sluit het schenken van geld voor de aanschaf van fietsen voor kinderen prachtig aan bij ons bedrijf”, vindt FuturumShop eigenaar Harmen van der Meulen. “Het betalingsverkeer in Nederland is voor particulieren gratis. Als je een overschrijving doet, betaal je daar geen geld voor aan de bank. Bedrijven betalen wel transactiekosten. Omdat wij ontzettend veel transacties hebben, heb ik met Rabobank Apeldoorn en omgeving een maatwerktarief kunnen afspreken. Een groot deel van dit tariefverschil hebben wij gezamenlijk aan de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst gedoneerd. Nu doneren we 68 fietsen aan kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen, zodat zij op de fiets naar school kunnen gaan.”

Sociale activiteiten
Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat sociale activiteiten bekostigt voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimaal besteedbaar inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau. Dit kunnen ook ouders met een baan zijn. Leergeld helpt bij het betalen van contributie voor bijvoorbeeld muziek- of dansles, de sportclub, de aankoop van sportkleding, een fiets, een laptop of voor een schoolreisje of excursie. “De hulp van Leergeld is volstrekt anoniem, maar ouders moeten wel zelf een beroep op ons doen. De gemeente, de stadsbank, sociale wijkteams en ook scholen kunnen ouders doorverwijzen. Vrijwilligers van de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst gaan op huisbezoek bij de gezinnen die zich aanmelden. Zij vertellen wat de mogelijkheden zijn, bekijken welke hulp nodig is en wijzen ouders indien nodig op bestaande regelingen waar zij gebruik van kunnen maken als zij dit nog niet doen.’’