Stedendriehoek

Fuite-Kerstconcert weer in volle glorie terug

APELDOORN – Na een jaar te hebben overgeslagen, is het Fuite-Kerstconcert weer terug in de sfeervol verlichte Grote Kerk van Apeldoorn. Het immens populaire concert vindt plaats op woensdag 19 december vanaf 20.00 uur.

Dit jaar wordt het Kerstconcert georganiseerd door het christelijk mannenkoor De Lofzang Heerde onder leiding van dirigent Jacob Schenk. Het mannenkoor heeft voor dit Kerstconcert een aantal nieuwe kerstliederen ingestudeerd. Tevens worden weer een aantal bekende kerstliederen ten gehore gebracht, waaronder het bekende Cantique de Noëll, het Zum Sanctus uit de Deutsche Messe en het Hallelujakoor uit de Messiah van Händel. Ook het lied In der Christnacht zal zeker niet ontbreken. 

Medewerking aan dit Kerstconcert wordt verleend door de bekende sopraan Margaret Roest. Tevens is het orkest Ichtus onder leiding van Robert Cekov aanwezig en het bekende trompettistenduo Arjan en Edith Post. Erica Vogel (zie foto) verleent haar medewerking met de dwarsfluit, het orgel wordt bespeeld door Gerwin van der Plaats en de vleugel door de eigen vaste begeleider van het mannenkoor Wilco Veldkamp. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jacob Schenk. 

Het belooft een prachtig concert te worden en de organisatie verwacht een volle kerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Bezoekers van dit Kerstconcert dienen echter wel over een toegangskaart te beschikken. Deze kaarten kunnen worden afgehaald bij de volgende adressen: Evangelische boekhandel de Fontein, Kerkstraat 32 te Hattem; Evangelische boekhandel Shalom, Klapperdijk 36B te Wapenveld; Evangelische boekhandel Koers, Hoofdstraat 146 te Epe; Rozendal Home Electro, Zwolseweg 7 te Heerde en Uitgeverij Stedendriehoek, Asselsestraat 140 te Apeldoorn. 

Bij binnenkomst van de Grote Kerk ontvangen de bezoekers op vertoon van de toegangskaart een programmaboekje. Tijdens het concert wordt een collecte gehouden voor de gemaakte kosten, om dit bekende Kerstconcert wederom mogelijk te maken.