Stedendriehoek

‘Fotografen storen de vogels’

HOENDERLOO – Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft volop vogelactiviteit. Het staat vast dat er ongeveer honderd vogelsoorten voorkomen in het Park, waaronder 17 die op de Rode Lijst staan van bedreigde soorten. Veel bezoekers en fotografen komen dan ook graag naar het Park om te genieten van de diverse soorten vogels.

“Dit moet gebeuren zonder de vogels hierbij te storen. Helaas is de afgelopen tijd gebleken dat verschillende fotografen deze rust verstoren. Deze fotografen vertonen gedrag dat tot ergernis leidt bij zowel de beheerders van het Park als bij het publiek dat zich wel verantwoordelijk gedraagt. Dit varieert van voedsel strooien op diverse locaties tot onbehoorlijk gedrag vertonen naar andere bezoekers toe. Ook worden bezoekers gestoord doordat auto’s en statieven midden op de openbare weg worden geplaatst”, aldus een woordvoerder.

Na diverse vergeefse waarschuwingen aan verschillende fotografen is de maat vol voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom heeft het besloten om controles uit te breiden en voortaan streng op te treden tegen fotografen die op deze wijze de grenzen overschrijden. “Het Nationale Park De Hoge Veluwe moet voor iedereen  een prettige plek zijn en blijven, waarbij men rekening houdt met elkaar en de natuur.”