Stedendriehoek

Focus op maag en slokdarm

APELDOORN – Eind januari is het maag- en slokdarmweek. Daarom verzorgt Gelre ziekenhuizen op donderdag 30 januari een Vertel me Gelre-bijeenkomst over maag- en slokdarmkanker.

In Nederland krijgen ruim 2.300 mensen per jaar slokdarmkanker en ongeveer 1.700 mensen maagkanker, van wie driekwart mannen (voornamelijk ouder dan 60 jaar). Het aantal nieuwe gevallen neemt elk jaar toe. Tijdens deze informatieavond vertellen zorgverleners meer over verschillende behandelmogelijkheden, snel herstel en voeding. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. De informatieavond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Locatie is het Auditorium van Gelre Apeldoorn. Aanmelden is noodzakelijk via: www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre.

Tijdens de informatieavond vertelt oncoloog dr. Oulad meer over de chemotherapie voorafgaand aan de operatie. Radiotherapeut dr. Bekker gaat in op de radiotherapeutische behandelingen bij slokdarmkanker. Chirurg dr. Wassenaar spreekt over de vernieuwingen omtrent een snel herstel. Een diëtiste gaat in op de invloed van voeding bij zowel maag- als slokdarmkanker. De avond wordt afgesloten met een ervaringsverhaal van een ex-patiënt. Aansluitend aan de presentaties is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de sprekers.

Vóór 19.30 uur en vanaf 21.00 uur is er tijd om de informatietafel van patiëntenvereniging SPKS te bezoeken.