Stedendriehoek

Flinke wandeling langs prachtige muziek

APELDOORN – Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn verzorgt – in samenwerking met de Deventer platenzaak Variaworld – op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, de Langste Platenmarkt van Nederland in de binnenstad van Apeldoorn.

Er loopt dan van 10.00 tot 17.00 uur een lange slinger van kramen door de stad. Bij de plusminus zeventig kramen vindt verkoop plaats van vinylplaten, singles, cd’s en platenspelers. De naam Langste Platenmarkt is niet toevallig gekozen. Immers, de initialen zijn LP, een verwijzing naar de langspeelplaat. Bezoekers kunnen vanaf het Leienplein over de Nieuwstraat naar het Caterplein wandelen. Dan via de Hoofdstraat en het Raadhuisplein weer terug.

Er komen aanbieders uit België, Engeland en Duitsland. s Morgens komen de echte verzamelaars. Daarna de liefhebbers en de families die lekker willen slenteren. Er komen straatartiesten en op diverse locaties is live-muziek te beluisteren met bands en dj’s. Muziekliefhebbers kunnen zo een aantal leuke uren in de binnenstad van Apeldoorn doorbrengen. Er worden bezoekers uit het hele land verwacht. Het is ook de bedoeling van de organisatie dat het niet bij deze ene editie blijft.

Vinyl maakt de laatste jaren weer een enorme opmars door. Na de ware hausse rond de cd en het (illegaal) downloaden van muziek en het streamen via Spotify halen steeds meer mensen de platenspeler weer van zolder. Zij verlangen terug naar de tijd van voor midden jaren tachtig toen de cd opkwam en de schitterende platenhoezen in de vergetelheid raakten. De mensen willen weer een hoes in handen hebben want je platencollectie dat ben jij.