Stedendriehoek

Filmpje kijken vanuit je auto

APELDOORN – Na het grote succes van vorig jaar verzorgt de Junior Kamer (JCI) Apeldoorn alweer voor de tweede keer de Drive-in Cinema Apeldoorn in het Zwitsalpark aan de Vlijtseweg. Beleef op vrijdag 28 en zaterdag 29 september een fantastische filmavond vanuit het comfort van je eigen auto, samen met vrienden of familie.

“Je mag zelf bepalen met hoeveel mensen je komt, als ze maar in de auto passen. Je betaalt een vaste prijs per auto, namelijk €25,- per film. Je komt met de auto naar het evenement. Op het terrein staat een groot projectiescherm waar alle auto’s in waaiervorm voor worden geplaatst. Wij zorgen ervoor dat iedereen een mooie plaats voor het scherm heeft, maar zorg wel dat je op tijd aanwezig bent!” aldus de organisatie. “Om het geluid van de film te kunnen horen, hoef je alleen maar de radio aan te zetten. We zenden dit uit op een FM-frequentie. Zo kun je de film altijd goed volgen.” Voor en tijdens de film kunnen bezoekers bij de organisatie een drankje, bak popcorn of andere snacks kopen, ook tijdens de film door de alarmlichten aan te zetten. “Onze butlers komen dan zo snel mogelijk naar je toe. Ook zijn verschillende foodtrucks aanwezig op het terrein.”

De eerste film die op vrijdag 28 september wordt vertoond, is Pieter Konijn (aanvang 19.30 uur). Dit betreft een fantastisch avontuur om met het hele gezin van te genieten. In de Nederlandse versie! Het terrein gaat open om 18.00 uur. Om 21.30 uur begint de rolprent Soof 2, in het kader van Ladies Night. “De late film op vrijdag is speciaal voor jou en je vriendinnen. We hebben een heerlijke ‘vrouwenfilm’ geselecteerd, waar we zelf eerlijk gezegd nú al naar verlangen!” glimlacht de organisatie. Het terrein gaat open om 20.30 uur.

De film Dirty Grandpa verzorgt de aftrap op zaterdag 29 september om 19.30 uur (terrein open om 18.00 uur). “We starten met lachen, gieren en brullen op zaterdagavond. En we sluiten deze tweede editie van Drive-in Cinema Apeldoorn af met een absolute klassieker: Reservoir Dogs vanaf 21.30 uur (terrein open om 20.30 uur). Eén van onze persoonlijke all-time favorieten, geregisseerd door de legendarische Quentin Tarantino.”

Kaarten kunnen worden aangeschaft via de website driveincinemaapeldoorn.nl. “Als je bestelling betaald en door ons afgerond is, krijg je van ons je bestelde tickets als PDF in je mail. Deze dien je mee te nemen naar het evenement, zodat wij deze kunnen scannen bij de entree. Bij de ingang van de Drive-in Cinema kun je bij ons een strippenkaart kopen, waarmee je kunt betalen bij alle food- en drinkstands.” Overigens kunnen via de website ook vrijwilligers voor dit weekeinde zich nog aanmelden.

“En last but not least: met een bezoek aan Drive-in Cinema Apeldoorn bezorg je niet alleen jezelf een leuke tijd; de opbrengst van dit evenement gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat uitgestelde kinderfeestjes (www.uitgesteldekinderfeestjes.nl); in elke basisschoolklas hebben twee kinderen geen leuke verjaardag. De stichting regelt en organiseert kinderfeestjes voor deze kinderen, zodat zij door haar tussenkomst tóch hun verjaardag met hun vriendjes kunnen vieren.”