Stedendriehoek

Fiets mag gratis trein in

APELDOORN – Goed nieuws voor mensen die in Gelderland hun fiets in de trein willen meenemen. In augustus mag de tweewieler gratis aan boord in de treinen van Arriva op onder meer het spoortraject Apeldoorn-Zutphen.

Het is in deze periode iets rustiger aan boord vanwege de (school)vakantietijd. Tegelijkertijd zijn er meer recreatieve reizigers die graag mooie fietsbestemmingen in het land opzoeken. In de overige maanden van het jaar hanteert Arriva andere regels voor treinreizende fietsers. Dan is het enkel op zaterdag en zondag mogelijk om de hele dag de fiets gratis mee aan boord te nemen. Op werkdagen mag de fiets alleen buiten de spits worden meegenomen op vertoon van een Dagkaart Fiets.
De aangepaste regeling is ook prettig nieuws voor mensen die deze zomer doorwerken. Het wordt voor hen aantrekkelijker om gecombineerd met de fiets en trein te reizen en zo files te ontlopen. In de eerste maanden van dit jaar nam de zogeheten filezwaarte – de lengte vermenigvuldigd met de duur van de files – met een kwart toe in vergelijking met dezelfde periode afgelopen jaar. Ook nu het zomer is, staat het verkeer op sommige knelpunten vast.