Stedendriehoek

Festival ‘Roots’ klaar voor de toekomst

APELDOORN – Roots bier, burgers, stevige muziek en vooral veel gezelligheid met familie, vrienden of met het hele gezin. Het zijn de ingrediënten voor Roots in the Woods in het Apeldoornse Beekpark dat gehouden wordt van 19 tot en met 21 oktober. Roots gaat ‘aan’ op vrijdagavond 19 oktober om 17.00 uur. “Trap het weekend af met familie, vrienden of collega’s met daarbij (speciaal)bier, burgers, muziek en theater. En wordt het donker… dan zie je een schitterend verlicht festivalterrein met grote namen op het podium”, zegt de organisatie.

Roots in the Woods richt zich op de toekomst. Het programma van 2018 is nog uitgebreider dan vorig jaar. De ‘rootsy’ sfeer is uiteraard gebleven. Een sfeer van genieten, proeven en verbazen en theater, bands, dj’s en veel te doen voor de kinderen. Op dit moment zijn we nog volop in de voorbereiding om het programma rond te maken, waarbij we dit jaar ook een volledige vrijdag- en zaterdagavondprogrammering zullen hebben!”

De toegang tot het festivalterrein is vrij. Het evenement wordt op meerdere locaties gehouden, waarbij de hoofdlocatie het Beekpark is. Op vrijdag gaat het feest door tot middernacht. Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober is het park geopend vanaf 10.00 uur. Kids kunnen zich hier uitleven dankzij de vele kinderactiviteiten en het kindertheater. Ook is er een klim- en klautergedeelte. “En dan letterlijk aan de andere kant is het Rauw en Ruig volwassenen festivalgebied, waarbij het centrale terras de scheiding is tussen beide gebieden. Straattheater en stemmige muziekoptredens zorgen voor de juiste sfeer.”

Meerdere locaties
Niet alleen in het Beekpark maar ook in Oldebroek en Hoenderloo is de sfeer van Root in the Woods op te snuiven. “Daar vinden namelijk een aantal side-events plaats, georganiseerd door Landal Landgoed ’t Loo (Oldebroek) en Landal Miggelenberg (Hoenderloo). Muziekoptredens op het podium en tussen het publiek worden afgewisseld met kindervoorstellingen en natuurlijk lekker eten en drinken.”

Root in the Woods is meer dan een feestweekend. Tal van acties, arrangementen, activiteiten en side-events zijn te vinden op de website zodra  het programma rond is. “Op dit moment zijn wij volop bezig met de voorbereidingen, dus mensen kunnen het best regelmatig op de website en Facebook kijken om het volledige programma te bekijken.”

Ook voor renners en fieters
In 2018 zal een kleine eerste editie plaatsvinden van Run in the Woods. Deze stoere trailrun gaat door de Veluwse bossen, startend op Roots in the Woods locatie Landal Miggelenberg. “De lopers volgen de mooiste, vaak onontdekte routes, de pracht en praal van de kleurrijke Veluwse herfstbossen.

Ook fietsers kunnen meegenieten van het evenement. “Onder de noemer ‘proef de herfst op de Veluwe’ is er een culinaire fietsroute aangelegd van ongeveer 40-45 kilometer. Onderweg zijn er verschillende culinaire ‘afstappers’ waar de smaak van de Veluwe kan worden ervaren. De fietstocht wordt vooraf aangeschaft. Voor de route met onderweg koffie met gebak, een lunch, streekhapjes en een wildproeverij een bedrag van ongeveer 45 euro. Ten tijde van het festival, van 19 tot en met 21 oktober, maakt het Beekpark met een speciaalbierproeverij onderdeel uit van de route.

En heb je helemaal geen zin om te lopen of te fietsen, dan is er de Veluwe Express. Tijdens het Roots weekend rijdt deze via Apeldoorn Centrum/Beekpark een route naar Hoenderloo. Onderweg worden locaties met Roots activiteiten aangedaan, maar ook bij andere verblijfsaccomodaties op de route wordt gestopt om gasten naar de locaties te brengen. De reizigers betalen een laag bedrag voor de rit, ondernemers waar de bus stopt, het TPA en Roots in the Woods dragen het financiële risico.

www.rootsinthewoods.nl