Stedendriehoek

Festival in het teken van Afrika

APELDOORN – Platform Mondial Apeldoorn houdt op zaterdag 14 september van 12.00 tot 17.00 uur het Afrika Festival Apeldoorn (AFA) bij Gigant, Nieuwstraat 377.

Thema’s zoals ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, klimaatverandering en armoede zitten in het DNA van het Platform Mondial Apeldoorn en ruim dertig aangeslotenen. In het festivalprogramma staan lezingen gepland van onder anderen Amma Assante (politica, zie foto) over het belang van ontwikkelingssamenwerking en Stella Nyembezi over educatie. Naast een inhoudelijk programma met inspirerende sprekers wordt het ook een feestelijke dag met een zeer gevarieerd aanbod van muzikale optredens.

Het vrolijke tintje wordt verzorgd door de muziek van Mame Balla Diouf & band (afro/wereldmuziek) en Super Natural Selection (reggae) en workshops voor jong en oud. Uiteraard is in deze versie van het Mondial-festival aandacht voor Afrika en is daardoor mede tot stand gebracht door Stichting ML Foundation Gambia, Stichting Upendo4Kids (Kenia) en Stichting Friends of Children (Zuid-Soedan). Zij hebben gekozen voor het thema Educatie in Afrika. Onderwijs is een zeer belangrijk aspect waar het gaat om ontwikkeling: onderwijs eerst!

Verder treft men deze dag meer ‘Mondiallers’ bij hun informatietafels, allen wereldwijd actief met hun projecten en allen met hun eigen verhaal. Hier treft men veel ervaringsverhalen en producten vanuit hun projecten. Onder het genot van Fair Trade koffie en thee van de Wereldwinkel kunnen bezoekers zich wegwijs laten maken over deze onderwerpen en de goededoelenmarkt bezoeken. De Wereldwinkel geeft hier dus acte de présence, maar daarnaast zijn ook de Stichtingen Akwaaba, Derde Hands, Inca Educa, God Bless You Homes, New Day Impact en Eye for Others erbij. Hapjes en drankjes maken het geheel af.

Voor meer informatie: www.mondial-apeldoorn.nl