Stedendriehoek

‘Feestje voor handtekeningenjagers’

APELDOORN – Vrijdag 31 mei vindt weer de Nacht van Apeldoorn plaats, dit jaar met de eerste editie van het gelijknamige wielercriterium. De organisatie van het evenement is in handen van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn, met op het sportieve vlak een samenwerking met wielervereniging De Adelaar en hoofdsponsor Merida Bikes.

Het podiumprogramma rond de Nacht van Apeldoorn is inmiddels rond. Op diverse locaties in de binnenstad barst vanaf 16.00 uur de muziek los. In de Kapelstraat is er vanaf dat tijdstip relaxte (achtergrond)muziek, waarna om 20.00 uur een heuse Motown Party van start gaat met muziek van de jaren ’60 en ’70. Ook op het Leienplein gaat om 16.00 uur de muziek aan en om 20.30 uur begint (Robby) Valentines Tribute to Queen met alle bekende hits van de Britse rockformatie. Om 23.00 uur sluit DJ Maurice hier het feest af. 

Bij het Stadscafé draaien vanaf 21.00 uur verschillende dj’s: Cuzco Solid Will Grey Fox Julian Black en London Sax Live. Zowel op Caterplein Noord als Caterplein Midden is er van 16.00 tot 20.00 uur al heerlijke muziek te horen waarna op Noord vanaf 20.00 uur een lokale dj en Ouwe Jongens Krentenbrood de avond completeren. Op Caterplein Midden sluit eveneens een dj het evenement af. Op Caterplein Beekpark komt vanaf 19.00 uur een keur van artiesten voorbij: DJ Manzz een Snollebollekes tribute act Gianluca Wesley Ponsen Tinus Hoekstra en Willem Huisman. Het Raadhuisplein wordt vrijdag bevolkt door diverse lokale artiesten.

Marco Bod van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn kijkt reikhalzend naar het evenement uit: “Heerlijk toch? De dag na Hemelvaart al vanaf 16.00 uur lekker chillen met gezellig eten en drinken en goede muziek. We kunnen interessante wielerwedstrijden tegemoet zien en aansluitend komen de renners naar het ACEC-gebouw. Daar – buiten – kunnen de handtekeningenjagers natuurlijk flink hun slag slaan.”   

Tenslotte nog een opvallend item tijdens de Nacht van Apeldoorn: Libéma Profcycling en Auto Eickhof hebben samen een auto gewrapped in de sfeer van het EK Baanwielrennen dat in oktober plaatsvindt in Omnisport. “Vanzelfsprekend rijdt die ook rond op het parcours in de reclamekaravaan.”