Stedendriehoek

Feesten bij het vliegveld

TEUGE – Vijf jaar geleden besloten Stichting Jongerenwerk Peco uit Teuge en D&S Productions en Events om de handen ineen te slaan en gezamenlijk een nieuw openluchtfestival op te zetten. Met verschillende, en ook landelijk bekende, dj’s op zaterdagavond 1 juni en een gezellig feest voor jong en oud op zondag 2 juni. Over de naam hoefde niet lang nagedacht te worden: een festival nabij het vliegveld van Teuge, dat werd dus Festifly.

Momenteel maken de vrijwilligers van Peco, zoals de Teugse jeugdsoos in de volksmond simpelweg genoemd wordt, en de medewerkers van D&S Productions en Events zich op voor de eerste lustrumeditie van Festifly. Aankomend weekend knallen de beats uit de speakers op het festivalterrein, dat knus maar niet minder spectaculair is. Ieder jaar halen de organisatoren alles uit de kast, waardoor bezoekers oren en ogen te kort komen tijdens de fantastische shows. Vooral de lichtshows, in combinatie met het altijd weer indrukwekkende podium, zijn op zaterdagavond schitterend. 

De organisatie heeft het qua line-up ook weer goed voor elkaar, met zaterdagavond van 20.30 tot 01.00 uur de Beatcrooks, DJ Sander, Team Rush Hour en Rene Marcellus. Zondagmiddag barst het feest om 14.00 uur los met Still Blue en DJ Sander. En kids kunnen zondagmiddag gerust meekomen met hun ouders, want speciaal voor hen is er de Kidsarea waar zij hun eigen feestje kunnen bouwen. 

Het festivalterrein is gelegen bij het nieuwe pand van Peco aan de Fokkerstraat 50 in Teuge (tegenover het vliegveld). De entree is op zondagmiddag vrij. Voor de zaterdagavond zijn kaarten à €15,- aan de deur verkrijgbaar, maar dan bestaat het risico dat het uitverkocht is. Zekerder èn voordeliger is het daarom om kaarten à €10,- aan te schaffen bij een van de voorverkooppunten: SJW Peco (Teuge), Café De Groot (De Vecht), Café-Bar De Ruif (Vaassen) of Boekhandel Oonk (Twello). De betaling is bij deze voorverkooppunten uitsluitend contant. Het is ook mogelijk om online kaarten te bestellen via www.festifly.nl.