Stedendriehoek

Feestavond voor Alpe d’HuZes

KLARENBEEK – Op zaterdag 30 maart is het feest. In Multifunctioneel Centrum (MFC) Klarenbeek, gevestigd op Sportpark de Pauw aan Bosweg 14, start om 20.00 uur de feestavond ‘Alpe d’HuZes zinvol op je zadel team Klarenbeek’. Een avond die helemaal in het teken staat van het jaarlijkse sportieve evenement voor het goede doel. Rockband Re-Level en het duo Ramble On zorgen deze avond voor een gezellige sfeer. De entreeprijs is 7,50 euro.

Dinie Berenschot weet van dichtbij wat de ziekte kanker met mensen kan doen. “Dertig jaar geleden overleed mijn zus aan deze vreselijke ziekte. Dat was de eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam. In de loop der jaren zijn meerdere mensen in mijn directe omgeving gestorven aan kanker. Waarom ik meedoe aan Alpe d’HuZes? Omdat het nu de tijd is. Als ik wat wil doen, moet het nu. Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin niemand meer doodgaat aan kanker.”

Dinie loopt met haar team tijdens de Alpe d’HuZes en is inmiddels volop in training, onder andere in Valkenburg. Ze hoopt dan ook dat veel mensen hun team van zeven personen willen steunen. “Dat kan onder andere tijdens de feestavond. Naast het entreegeld gaat ook de helft van de inkomsten van de consumpties naar dit goede doel.”

Alpe d’HuZes – van 2 tot 7 juni 2019 – kent een ongekende populariteit. Dit jaar worden voor de veertiende keer de 21 bochten bedwongen. Niet alleen betekent het voor mensen een zware lichamelijke beproeving, maar ook een mentale. Want wie kent er niet iemand die is of was getroffen door kanker? Velen die naar de top fietsen doen dit voor iemand die zij persoonlijk kennen. De Alpe d’HuZes verbindt mensen met elkaar. Het is een sportief evenement waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Duizenden deelnemers beklimmen op een dag fietsend, hardlopend of wandelend zes keer de Alpe d’Huez. Dit gebeurt onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni en is onderdeel van een hele koersweek. Deze week is er een waarin saamhorigheid centraal staat.