Stedendriehoek

Feest met de meest spraakmakende circusartiesten

APELDOORN – Het Wintercircus Apeldoorn vindt dit jaar plaats van maandag 24 tot en met zondag 30 december aan De Voorwaarts. Het circus brengt al 25 jaar lang de meest spraakmakende artiesten samen in een verwarmde en comfortabele circustent. Met meer dan 15.000 toeschouwers, van heel jong tot respectabel oud, is het festival uitgegroeid tot hét feest van het jaar in de ruime regio.

De jubileumeditie van 2018 overtreft ongetwijfeld opnieuw alle vorige edities: vijftien acts van wereldklasse worden gepresenteerd. Verbluffend, klassiek circus in een modern jasje, met prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting en een fantastisch live orkest. De shows duren ongeveer 2,5 uur en starten (meestal) om 13.00 en 16.15 uur.

Ontzettend blij is de organisatie met de terugkeer van Jimmy Folco (zie foto) naar het Wintercircus Apeldoorn. Hij toont weer nieuwe grappen, heeft een aantal onverwachte situaties voor de bezoekers in petto en tovert weer een lach op ieders gezicht. Deze Italiaanse charmeur steelt een ieders hart.

Zonder twijfel is Danguir Troupe dé topact van Wintercircus Apeldoorn. Sensatie op letterlijke en figuurlijke hoogte. Deze Marokkaanse acrobaten waren ooit de helden van het befaamde Ringling Bros & Barnum Circus. In Apeldoorn rijden ze op tien meter hoogte met de fiets over een staalkabel van amper één centimeter, maken ze adembenemende sprongen en ontlokken ze de spannende aandacht van het publiek met een wandelende piramide van zeven personen.

De befaamde familie Knie stuurt Louis naar Apeldoorn om hun vermaarde liefde voor paarden te tonen. Het wordt indrukwekkender dan ooit: een groep van maar liefst zestien paarden draait fraaie figuren in de magische cirkel van zand. Een carrousel die een streling voor de ogen is.

De Hongaarse Post is ongetwijfeld één van de absolute klassiekers in de rijke circustraditie. Het voortdurend zoeken naar een eenheid tussen uiterste concentratie van de balancerende artiest en het ritme van het gedreven paard, zorgen voor een vertederend duet tussen mens en dier.

Speeltijden: maandag 24 december (14.00 uur), dinsdag 25 december (13.00 uur), woensdag 26 december (13.00 en 16.15 uur), donderdag 27 december (13.00 en 16.15 uur), vrijdag 28 december (13.00 en 16.15 uur), zaterdag 29 december (13.00 en 16.15 uur), zondag 30 december (13.00 en 16.15 uur). Voor meer informatie over de artiesten en toegangsprijzen: www.wintercircusapeldoorn.com