Stedendriehoek

Fanatieke strijd om prestigieuze King’s Cup

APELDOORN – Ook dit jaar komen nationale en internationale poloteams op zaterdag 25 en zondag 26 augustus naar Apeldoorn. Nergens anders in Nederland vormt een paleis het decor voor de oudste balsport ter wereld. Dé mogelijkheid om te genieten van de allure van deze prachtige én spectaculaire sport waar vier teams strijden om de prestigieuze King’s Cup.

Het evenement vindt plaats op het grote veld direct naast de stallen. De prachtige tuinen, Koninklijke stallen en het paleisdak van Paleis Het Loo zijn dit weekend opengesteld voor de bezoekers.

Het programma start op zaterdag 25 en zondag 26 augustus rond 13.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Tussen de polowedstijden door wordt een charity-veiling gehouden onder leiding van het internationale veilinghuis Bonhams. Langs het speelveld zijn antieke coaches’ typisch Engelse sportrijtuigen met vierspan van de Private Driving Club te bezichtigen met passagiers in stijlvolle kleding. Hun paarden zijn te bekijken in de prachtige stallen van Paleis Het Loo.

Polo is een majestueus spel tussen ruiter en paard. Het is één van de snelste sporten ter wereld waarbij behendigheid en inzicht cruciaal zijn. Zelfs de beste ruiters geven toe dat de pony het grootste verschil maakt. Vandaar dat een vakjury uit de ruim 70 aanwezige polopaarden – iedere speler heeft meerdere paarden tot zijn beschikking – de beste pony selecteert voor de Best Pony Award.

Fine food & Luxury Boudoir
Tijdens het poloweekend is er voor iedereen gelegenheid om te genieten van hapjes en drankjes rond het veld. Ook kan men een picknickarrangement boeken via de website www.paleishetloo.nl.  In de Royal Club VIP Lounge wordt champagne een selectie van de beste wijnen en fine food geserveerd. Dit jaar zal er ook voor het eerst een Luxury Boudoir worden ingericht. Dit is een ‘poederkamer’ of ‘sierkamer’ waar exclusieve merken zich presenteren op het gebied van hoeden parfums tasjes schoenen en sieraden. Ook zal Addy van den Krommenacker met zijn ready to wear-collectie aanwezig zijn dus mocht u nog geen passende outfit hebben dan bent u hier aan het juiste adres!

Dresscode Summer Chic
Summer Chic staat voor een dresscode waarin zomerkleding voorzien wordt van een chic glamour tintje. Deze dresscode is bij uitstek geschikt voor activiteiten die in de zomer plaatsvinden. Zowel onze veldgasten als onze VIP-gasten verwachten wij in een passende outfit. Maakt u uw outfit af met een hoed dan dingt u mee naar de Hat of the Day Award.

Qua kleur zijn er talloze mogelijkheden alhoewel typisch zomerse kleding vaak geassocieerd wordt met pastelkleuren. Ook accessoires met een zomers tintje zoals een zonnebril hoed of linnen sjaal passen goed bij een Summer Chic-outfit. Het  dragen van hoeden is voor deze dresscode bij uitstek geschikt. Zowel dames als heren worden uitgenodigd hun mooiste hoed te dragen.

Hat of the Day Award
Een kundig panel zal op zaterdag en zondag aan de mooiste hoeden een waardering geven en tegen het eind van de dag de Hat of the Day Award uitreiken. De jury begeeft zich incognito onder het publiek en heeft naast de hoed ook oog voor algehele elegantie en stijl.

Charity
Royal Polo is een charity-initiatief en zamelt dit jaar geld in voor New Day Impact een liefdadigheidsorganisatie die een Community Centre gaat bouwen in Tirana Albanië. Kinderen levend in armoede en jonge vrouwen (veelal Roma) krijgen hiermee onderwijs voeding en gezondheidszorg. New Day Impact heeft al verscheidene projecten voor de allerarmsten in Kosovo en Albanië met succes afgerond. Een fantastische stichting die wij graag een warm hart toedragen.

Voor meer informatie over entreetickets het programma of partnerships zie: www.royalpolo.nl