Stedendriehoek

Eindejaarsbeurs en Stamptales

BARNEVELD – Dit jaar vindt weer de grote numismatische en filatelistische afsluiting van het jaar in Barneveld plaats tijdens de overbekende Eindejaarsbeurs, en wel op vrijdag 27 en zaterdag 28 december in de Veluwehal aan de Nieuwe Markt 6. Ook dit jaar ontvangt iedere bezoeker weer een gratis exemplaar van de Filakrant, alweer de negende jaargang, alsmede een uitgebreide standhouderlijst met plattegrond.

De openingstijden van de beurs zijn: vrijdag 27 december van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag 28 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt €3,-, voor de jeugd tot en met 17 jaar is de toegang gratis. Vanwege de verwachte drukte start de kaartverkoop al vanaf 09.00 uur met meerdere kassa’s.

De kern van deze echte handelsbeurs (géén tentoonstelling) wordt gevormd door circa 160 stands. Onder het aanbod zijn dit jaar ook weer ongeveer 30 handelaren in munten, penningen, bankbiljetten en ansichtkaarten aanwezig. Een groot gedeelte van de standhouders is uit het buitenland afkomstig. Verder is er gelegenheid tot het gratis laten taxeren van munten en/of postzegels bij de verschillende handelaren in de zaal. Tevens is een twintigtal gespecialiseerde filatelistenverenigingen aanwezig. Er zijn presentatietafels, waarop bezoekers foldermateriaal met verenigingsinformatie, maandbeurzen, tentoonstellingen en dergelijke kunnen vinden. Hier kunnen verenigingen ook gebruik van maken. Deutsche Post AG komt deze dagen met een speciaal Sonderstempel en ook Post.nl geeft weer elke dag een speciaal beursvelletje uit met bijbehorend stempel. Deze zijn alleen te verkrijgen tijdens de Eindejaarsbeurs.

Jeugdevenement
Zoals de vaste bezoekers gewend zijn, wordt in de toneelzaal weer speciaal voor de jeugd een evenement georganiseerd onder de naam Stamptales. Dit is het grootste, jaarlijkse jeugdevenement van de Benelux. Het evenement is gratis toegankelijk voor de jeugd tot en met 17 jaar. Verder is er weer een uitgebreid postzegel- en muntenprogramma (filatelistisch en numismatisch) met gratis postzegels, munten en andere mooie prijzen voor de jeugd. Elke dag wordt afgesloten met een jeugdveiling om 14.30 uur. Het jeugdevenement Stamptales wordt mogelijk gemaakt door de stichting Evert van de Vlekkert Foundation. Tijdens de Eindejaarsbeurs kan men in het centrum van Barneveld gratis parkeren. NS-station Barneveld centraal ligt op 400 meter van de hal.

Voor meer informatie kan men bellen met de organisatie: 06-30718411. De plattegronden en de lijst met standhouders, alsmede verdere informatie, is te vinden op de website www.eindejaarsbeurs.nl