Stedendriehoek

Eerste VR Arcade vestiging in regio’s Stedendriehoek en Veluwe

APELDOORN – Na London, Amsterdam, Delft en Helmond is Street Jump Apeldoorn de vierde VR Arcade-locatie in Nederland met een exclusief multiplayer VR-game. Nadat de bouwers en de initiatiefnemers donderdag 27 juni proosten op de oplevering van Street Jump gaat de eerste VR-ruimte op de Veluwe en in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) alvast van start. Woensdag 10 juli 17.00 uur opent Mark Sandmann, wethouder gemeente Apeldoorn, officieel Street Jump Apeldoorn. Tijdens de officiële opening geeft Zilver Schmitz (‘oud’ Jeugd Kampioen Trampolinespringen) een jumpdemo. En vanaf 19.00 uur is de eerste Club Jumping met DJ Chiel van Tongeren.

De Veluwe is een nieuwe (indoor) groepsactiviteit rijker. In sessies van ongeveer een half uur stappen 2 tot 5 spelers in een nieuwe realiteit en bewegen zich vrij rond in een virtuele wereld om de missie van een game te volbrengen. VR gaming is een mix van spel, stressbestendigheid, samenwerking en fun. Voor de spelers geldt als minimumleeftijd 13 jaar (vergezeld door een volwassene). Vanaf 27 juni kan men VR Arcade Apeldoorn reserveren via www.vrarcade.nl.
Het Jumpen kan men reserveren vanaf 11 juli 17.00 uur. Voor de mogelijkheid één uur gratis Jumpen ter kennismaking met Street Jump is massaal door scholen en (sport)verenigingen gereageerd. Rondom de officiële openingsdatum zijn hiervoor al drie dagen volgeboekt.

VR Team Play
VR Arcade start in Apeldoorn met een exclusief multiplayer game. De spelers zijn als het ware militair bepakt met een virtual reality bril, geweer en backpack om samen ‘ten strijde’ te trekken om elkaar en de wereld te beschermen. Zij dwalen rond in een 200 m2 grote hal en ervaren de bewegingsvrijheid om letterlijk in een andere wereld te stappen. Maar het is wel oppassen voor ze, want er komen zombies op hun pad.

10 jump area’s met 50 trampolines
“StreetJump en Virtual Reality laat zich bijzonder passend combineren op een centrale plek in Apeldoorn”, zeggen de initiatiefnemers Diederik Miedema en Guus van Loenen. De 2500 m2 grote Jumphal van Street Jump Apeldoorn en de 200 m2 virtuele wereld van VR Arcade zijn gevestigd aan de Christiaan Geurtsweg 11 in het voormalige PostNL-gebouw. Jumpen is van de ene naar de andere trampoline springen. Onder begeleiding van Jump Masters kan dit op 10 verschillende area’s met in totaal zo’n 50 trampolines. Daarnaast is er een big Airbag, een Jumpcaroussel en een groot Ninja Parcours. De diverse Jump area’s verschillen van niveau en moeilijkheidsgraad. Jumpen is een coole stimulans van Sport en Fitness Fun te maken. Naast fun is 10 minuten Jumpen gelijk aan 30 minuten hardlopen.

Stoere Club
Voor, tijdens en na het Jumpen en/of VR-beleving kunnen jumpers, spelers of gasten loungen en/of chillen in de horeca area. Één keer in de maand is er Club Jumping en verandert Street Jump in een stoere club met DJ en laserlampen. Voor de jonge Jump-gasten is er drie keer in de week MiniJump. Naast Jump Fitness, Trick lessen en individueel Jumpen biedt StreetJump en VR Arcade arrangementen voor een groeps-, bedrijfs-, familie- of kinderuitje/-feestje.
Voor meer informatie over Street Jump Apeldoorn bekijk www.streetjumpapeldoorn.nl of op social media @StreetJumpApeldoorn en voor VR Arcade www.vrarcade.nl en @VRArcadeApeldoorn.

Indoorspecialist
Street Jump is een landelijke franchiseketen en Street Jump Apeldoorn is een initiatief van Diederik Miedema, eigenaar van Monkey Town Apeldoorn, en zijn compagnon voor Street Jump Guus van Loenen. Diederik Miedema heeft in september 2015 met zijn Monkey Town, Apeldoorn met succes een indoor attractie rijker gemaakt. Regelmatig heeft hij elementen toegevoegd aan zijn indoor speelparadijs. Al in zijn eerste jaar is hij ingeburgerd in toeristisch en ondernemend Apeldoorn en toonde al snel zijn maatschappelijke betrokkenheid door onder andere het ondersteunen van het Zeepkistenfestival en het financieel mede mogelijk maken van de intocht van Sinterklaas in de afgelopen jaren.
Na een paar jaar heeft hij zich met o.a. zijn marketingstrategie de landelijke voorzitterspositie op zich genomen van de franchisenemers van Monkey Town. Als indoorspecialist blijft hij op zoek nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Aan één daarvan wordt nu de laatste hand gelegd: Indoor Trampolinepark Street Jump. Het is niet het eerste trampolinepark in Apeldoorn. Maar zo zegt Diederik Miedema: “Er is ruimte en markt voor een derde, maar dan wel het leukste en stoerste trampolinepark.”