Stedendriehoek

Een weekend vol hondensport

APELDOORN – Dit jaar vindt alweer de zesde editie van het Apeldoornse Kynologenclub (AKC) behendigheidsweekend plaats. De aftrap is op vrijdagavond 7 juli met een leuke lezing over trainingsprincipes en een verantwoorde trainingsopbouw. Deze training wordt gegeven door dierenarts en chiropractor Ronald Mouwen en is precies wat je nodig hebt voordat je begint aan een behendigheidstraining met je hond. 

Na een vliegende start op vrijdagavond is er op zaterdag op het AKC-terrein een workshop, gegeven door Henk en Ietje Postma. Samen hebben zij een geweldige reputatie opgebouwd in de behendigheidswereld. Sinds een paar jaar is Henk ook keurmeester van de Raad van Beheer voor wedstrijden. Op zondag vindt de AKC-behendigheidswedstrijd plaats. “Vol plezier en enthousiasme zijn we nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten, maar het ziet er allemaal al heel goed uit”, vertelt Sophia de Vries. “Het weer hebben we niet in de hand, maar het schijnt dit jaar minder heet te worden dan de voorgaanden. Tijdens de wedstrijd zullen Debutanten, 1e graad lopers, Open klasse en Veteranen hun beste beentje voorzetten.”

De Intermediate
Dit jaar start de AKC ook met een geheel nieuwe klasse: de Intermediate. Deze hoogte is afgelopen juni geïntroduceerd en komt er naast de hoogtes small, medium en large bij. “Dit is een geweldige kans voor honden die de 60 centimeter toch een wat te hoge uitdaging vinden. Op deze manier kunnen zij toch meedoen.”

Al met al wordt het een gezellig weekend met heel veel hondensport. “Wie graag wilt komen kijken is van harte uitgenodigd voor de zondag! De kantine en het terras staan vrij voor bezoekers. Wie weet is dit wel een sport voor u!” Adres: Polderweg 5 te Apeldoorn.