Stedendriehoek

Een versleten heup of knie?

Ervaart u al lange tijd bewegingsklachten en pijn aan uw heup of knie? De klachten kunnen het gevolg zijn van een versleten gewricht (artrose). Op maandag 24 februari is er een informatieavond van Annatommie mc in Apeldoorn over dit onderwerp.

Bij de geboorte hebben we op onze gewrichtsoppervlakken een laag kraakbeen, dat zo glad is als een biljartbal. Tijdens ons leven moet dit kraakbeen veel krachten en schokken opvangen. Hierdoor ontstaan (kleine) beschadigingen van het kraakbeen. Doordat het kraakbeen niet uit zichzelf herstelt en brozer wordt naarmate we ouder worden, is de kans op klachten ten gevolge van toenemende schade, hoger op een latere leeftijd. Vaak wordt er dan gesproken over artrose.

Artrose heeft niet één enkele oorzaak en is een natuurlijk verschijnsel. Feit is dat bij iedereen tijdens het ouder worden de kwaliteit van het kraakbeen achteruit kan gaan. Wel zijn er oorzaken die de kans op slijtage van het heup- of kniegewricht kunnen vergroten, zoals: aanleg, een eerdere blessure aan heup of knie, en overbelasting door overgewicht, zwaar lichamelijk werk of intensieve sportbeoefening.

Hoe kan artrose behandeld worden?
Tijdens de informatieavond vertelt orthopedisch chirurg Auke Renard van Annatommie mc en één van de gespecialiseerde fysiotherapeuten u over de oorzaak van artroseklachten, hoe u voorkomt dat ze verergeren en hoe ze te verhelpen zijn met zowel niet-operatieve behandelingen als operatieve behandelingen. Hierbij wordt ook meer verteld over de verschillende prothesematerialen en operatietechnieken (voorste benadering en achterste benadering). Een unieke gelegenheid om u beter te laten voorlichten over de meest moderne behandeltechnieken.

 

 

 

Waar?
Annatommie mc Apeldoorn, Steenbokstraat 33

Wanneer?
Maandag 24 februari 2020
18.30-20.00 uur

Voor de avond dient u zich in te schrijven via onze website www.annatommiemc.nl/evenementen of kunt u bellen met 088 022 0600.