Stedendriehoek

Een uit de hand gelopen hobby

BUSSLOO – Ruim 14 jaar hebben Joke van ’t Erve en Sien van der Velden een hobby museum Kijk- en Leeshuis in Bussloo gehad, maar zij moeten het helaas per zaterdag 1 september gaan sluiten. Er komt een andere bestemming op deze locatie.

Het museum betreft een zeep- en voetbalverzameling. “Het museum is ontstaan door ‘een uit de hand gelopen hobby’, zoals wij dit soms met een glimlach zeggen. Voor het museum wordt gesloten gaan wij op zaterdag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur nog een keer open voor een opheffingsverkoop. Wij nodigen dan ook verzamelaars en andere belangstellenden uit om nog een keer een kijkje te nemen in ons museum, om zo mogelijk een aankoop-keuze te maken uit onze zeep- en/of voetbalverzameling.”

De zeepverzamelingen bestaan uit hotelgastenzeepjes uit alle werelddelen en diverse artikelen over wassen en zeep uit vroegere tijden. De voetbalverzamelingen bestaan uit vele jaargangen van Voetbal International (VI), boeken over bekende voetballers, EK’s en WK’s, sjaals en voetbalshirts.

Meer informatie vindt u op de website: www.kijkenleeshuis.nl
Voor vragen kunt u mailen naar: info@kijkenleeshuis.nl