Stedendriehoek

Dynamo start met beachvolleybal

APELDOORN – Volleyballiefhebbers in Apeldoorn en omstreken kunnen deze zomer hun hart ophalen. Iedereen die zin heeft om te beachen, kan sinds half mei terecht op de vier beachvelden bij het Omnisport.

Met de ‘overname’ van Apeldoorn Beach heeft SV Dynamo er een nieuwe discipline bij: Dynamo Beach Apeldoorn. Leden van SV Dynamo kunnen gratis gebruik maken van de beachvelden binnen het bestaande lidmaatschap. Liefhebbers van de (beach)volleybalsport die geen lid zijn van Dynamo, zijn van harte welkom via een apart Beach-lidmaatschap.  

Met het EK-beachvolleybal in het vooruitzicht, waarbij Apeldoorn één van de speelsteden is, werkt Dynamo Beach Apeldoorn al hard aan het talent van de toekomst. Wie de afgelopen weken een blik op de vier beachvelden heeft geworpen, kan het niet zijn ontgaan. Een grote groep jeugdspelers traint meerdere keren per week om hun volleybalvaardigheden op het zand te verbeteren. In het weekend brengen ze het geleerde in praktijk. Ze reizen door het hele land en doen mee in verschillende leeftijdsklassen met de wedstrijden van het Nevobo Junior Beach Circuit.

Ongeveer een derde van de jeugdspelers is geen Dynamo-lid. Velen grijpen de kans om te leren van trainers met (inter)nationale ervaring in het beachvolleybal, onder wie voormalig Dynamo-speler en deelnemer aan het WK Beachvolleybal in 2015, Michiel van Dorsten. Ook scholen en bedrijven kunnen bij SV Dynamo terecht. Denk aan clinics voor leerlingen of werknemers of (bij)scholingen voor docenten. Met Dynamo Beach Apeldoorn geeft Dynamo het beachvolleybal in dé volleybalhoofdstad van Nederland een nieuwe impuls.

Voor meer informatie, e-mail beach@svdynamo.nl en telefoon 06-57562774 (Jeroen Otten)