Stedendriehoek

Duurzame verbinding met statushouders

APELDOORN – Het integreren van statushouders in een nieuwe samenleving en cultuur is niet eenvoudig. Het contact met Nederlanders is van groot belang om een nieuw leven op te kunnen bouwen in de Nederlandse samenleving.

“Met het project ‘Meet & Connect’ willen we duurzame verbinding tot stand brengen tussen Nederlanders en statushouders. Dit vanuit de overtuiging dat ieder mens vrienden nodig heeft om zich thuis te kunnen voelen. Concreet betekent dit dat we Apeldoornse gezinnen koppelen aan Apeldoornse statushouders voor een periode van een jaar. Gedurende dit jaar spreek je met elkaar af, onderneem je activiteiten en deel je je leven met elkaar op basis van vriendschap en gelijkwaardigheid”, aldus een woordvoerder van Stichting Present Apeldoorn.
De stichting houdt een informatieavond op dinsdag 13 maart. Het begint om 19.30 en duurt tot 21.30 uur. De locatie is Aventus, Laan van de Mensenrechten 500. Voor meer informatie kijkt men op de website www.presentapeldoorn.nl, aanmelden is mogelijk via e-mail mariska@presentapeldoorn.nl