Stedendriehoek

Drie jaar buitenspel door borstkanker

STEDENDRIEHOEK – In haar nieuwe boek Sabborstical – Drie jaar buitenspel door borstkanker’ vertelt Desiree Ligthart-Ponsen haar verhaal

Hoe reageer je als je de diagnose borstkanker krijgt? Hoe ga je dan om met de achtbaan van gevoelens die met grote vaart naar beneden dendert? Desiree geeft een kijkje in haar leven vanaf het eerste tot het laatste moment van háár avontuur. Dit doet zij op een humoristische, open en eerlijke manier, in de hoop hiermee andere vrouwen tot steun te zijn.

“Op dinsdag 24 maart 2015 was ik samen met manlief op weg naar het ziekenhuis. Wij werden vrij snel naar binnen geroepen bij een verpleegkundige/arts. Al bij binnenkomst kregen wij (zonder verder onderzoek) te horen dat het foute boel was. ‘Het ziet er niet goed uit meis’, zei ze. ‘Het is voor negenennegentig procent zeker kanker. De tumor is circa drie centimeter groot met nog een rare friemel eraan’. Daar zit je dan, verslagen, je krijgt echt een dreun in je gezicht. Tot vijf minuten daarvoor gingen wij er nog steeds vanuit dat het hier om een cyste ging!”

Desiree Ligthart-Ponsen heeft altijd al het idee gehad om een boek te schrijven. Een spannende thriller of iets met een beetje science fiction, een boek waarin zij al haar fantasie kwijt kan. Zij was hier zelfs al mee begonnen, tot haar ziekte er voor zorgde dat haar debuutroman een heel ander thema kreeg. Zij heeft geleerd dat ‘het schrijven’ echt bij haar past en lang zal het niet duren voordat die spannende thriller volgt.

Het boek Sabborstical – Drie jaar buitenspel door borstkanker
telt 178 pagina’s en kost €21,99.
ISBN:  9789402247961.