Stedendriehoek

Drie dagen genieten voor jong en oud

APELDOORN – Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni vindt de 14e editie van het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn plaats. Op vrijdagavond is er een groot openingsconcert met onder anderen Kensington, Wulf, Lil Kleine, Danny Vera en Diggy Dex. Maar ook zaterdagavond wordt een groot feest met Thirty Dancing, Lijn 7 en Bökkers.

Het festival gaat van start met een groot openingsconcert op vrijdagavond 22 juni. Om 17.00 uur gaan de deuren open. Er zijn twee grote podia waar grote bands spelen. Mainstage staan geprogrammeerd Lil Kleine, Michelle David & The Gospel Sessions en tot slot Kensington. In de grote festivaltent treden op Wulf, Danny Vera, Diggy Dex en Ooostblok. Er zijn nog steeds kaarten met korting in de voorverkoop verkrijgbaar, op de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl. De voorverkoopprijs is €32,50.

Na afloop van de drakenbootraces op zaterdag, barst opnieuw een groot feest los, met Bökkers, Lijn 7 en Thirty Dancing. Op zaterdag en zondag is het festival gratis toegankelijk.

Op zondagmiddag is er een speciale show voor tieners, door tieners op de Mainstage. The Teenz staan met hun nieuwste hit Never Nooit Gaan hoog in de Zapp Kids Top 20. Sterre Koning is een bekende Instagrammer en vlogger, was solist bij Kinderen voor Kinderen, vertegenwoordigde ons land met de groep Kisses bij het Junior Songfestival en dit jaar deed ze mee aan The Voice Kids. Manou staat al weken in de Zapp Kids Top 20, met de hit Sneakernight. Stay Tuned is Nederlandse nieuwste populaire popgroep en bestaat uit jongens en meiden die elkaar kennen via The Voice Kids. Julia van Bergen vertegenwoordigde ons land in 2014 bij het Junior Songfestival in Malta. Ook deed ze dit jaar mee aan The Voice of Holland. Na deze tienershow speelt de Hermes House Band, de bekende studentenband, Mainstage twee uur lang alle bekende hits van toen en nu. Meneer van Zanten sluit het festival zondagavond af.

Zaterdag en zondag staan de drakenbootraces centraal. Op het Apeldoorns kanaal strijden ruim 50 bedrijven in de ‘SMN Post Drakenboot Bedrijvenrace’ om de podiumplaatsen, op zondag is de ‘SMN Post Drakenbootrace voor Buurten & Verenigingen’. Een geweldig spektakel dat ook vanaf de kant leuk is om te beleven! Om 11.00 uur wordt het eerste startschot gegeven, de beste teams varen rond 18.00 uur de finales.

Naast de Drakenbootraces en het programma in de festivaltent en op het podium, is er nog veel meer te beleven bij het Drakenbootfestival. Er zijn meer dan 15 foodtrucks, een Drakenland met theater voor kinderen, Orpheus heeft een theaterprogramma in een sfeervolle tipi en er is een gezellige braderie aan Kanaal Noord. Met twee bruggen over het kanaal kunnen de bezoekers weer het vertrouwde rondje om de drakenbootrace lopen, en naar de braderie.