Stedendriehoek

Draagtas of niet?  

LIEREN – De Stedendriehoek Businesscompetitie, de sportieve ontmoetingen tussen de bedrijfsleden van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh, is van start en tot en met september worden de poulewedstrijden gespeeld, op weg naar de halve finales. Regelmatig verschijnen er verslagen van poulewedstrijden in Nieuwsblad Stedendriehoek. Op de eerste afslagplaats treffen we de captains Lieke Klunder en Rob Haijtink namens Rabobank en Administratie kantoor Apeldoorn.

Lieke is Private Banker en speelt dit seizoen de Stedendriehoek Businesscompetitie met Beleggingsspecialist Marc Breden als vaste partner. “De doorlopende verandering en ontwikkeling op fiscaal gebied en regelgeving speelt doorlopend een rol in ons werk. In combinatie met een ronduit dynamische beleggingsomgeving hoeven wij ons niet te vervelen”, is de reactie van Lieke op de vraag wat haar en Marc dagelijks zoal bezighoudt. Rob complimenteert Lieke meteen met haar voortvarende organisatie binnen hun poule, zodat alle teams via mailverkeer met elkaar in contact staan. “Hierdoor hebben we meteen alle poulewedstrijden kunnen plannen.”

Al vijftien jaar speelt Rob samen met vaste speelpartner Jeroen Deringa, die zichzelf omschrijft als een ex-kartonboer. “Ik ben een tijdje geleden gestopt met werken en was jarenlang actief voor Smurfit-Kappa. Nu heb ik een hond, die mij dagelijks bezighoudt”, grapt Jeroen. Rob is nog volop aan het werk als eigenaar van zijn kantoor, met een team van acht experts op het gebied van belastingen en administratie. “MBK-bedrijven en ZZP’ers zijn bij ons aan het juiste adres en dit geldt ook voor particulieren, die inderdaad worstelen met de problemen die Lieke omschrijft.”

Sportief en plezierig netwerken

Aangekomen op de eerste afslagplaats, valt de draagtas van Rob op, waarna het gesprek op gang komt. Routinier Jeroen, die vanaf het eerste uur meespeelt met de businesscompetitie, is net overgestapt naar een tas met kar. “Voordeel van een draagtas is dat je overal snel bent, maar wanneer de jaren gaan tellen, is het comfort van een tas op kar groter. Zeker omdat je ook meer spullen kunt meenemen.” De afslag van Marc gaat niet vlekkeloos, waarna Rob genereus Marc opnieuw laat afslaan, die vervolgens een ‘streep’ van een bal slaat. “Mooie bal”, complimenteert Rob, “maar het eerste rondje straks op het terras is voor jou”, doelend op de eerste slag, die niet voorbij de rode afslag was gekomen.

Na de heren volgt de afslag van Lieke, die zonder enige twijfel het mooist is en ver voorbij de afslagen van de heren vliegt. Uiteindelijk werd de partij gewonnen door Administratie Kantoor Apeldoorn, met een knap resultaat van 32 slagen netto. Winst of verlies maakte niet meer uit, nadat de flight plaatsgenomen had op het terras. Uiteindelijk draait de Stedendriehoek Businesscompetitie om sportief en plezierig netwerken.

Foto:

Vanaf links: Jeroen Deringa, Rob Haijtink, Marc Breden en Lieke Klunder, met op de voorgrond de draagtas van Rob.