Stedendriehoek

Donderdag 25 mei is het Fiets naar je Werk Dag  

Handige fietsapps maken fietstocht aantrekkelijker 

Deventer, 17 mei 2023 – Donderdag 25 mei is het Fiets naar je Werk Dag. Op die dag laten veel werknemers de auto staan om op de fiets naar het werk te gaan. Fietsen kent veel voordelen: het is gezond, het verbetert ons immuunsysteem, vergroot het geluksgevoel en is goed voor de portemonnee en het milieu. In de Regio Stedendriehoek zijn er bovendien handige fietsapps beschikbaar waarmee fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij het stoplicht. Ze zijn te downloaden via de website slimschoonreizen.nl

Een kwart van alle verplaatsingen in ons land gaat met de fiets. Dat is nergens in de wereld zo hoog. Toch is er ook nog veel te winnen. Een derde van alle autoverplaatsingen in Nederland is korter dan 5km. Naar werk, winkel of school: vaak een afstand die voor velen prima te fietsen is. Uit gedragsonderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers vaker voor korte ritten de fiets zou willen pakken.

Fiets naar je Werk Dag 

Donderdag 25 mei is de Fiets naar je Werk Dag. Een mooi moment om de fiets te pakken en te ervaren dat fietsen naar werk een uitstekende afwisseling kan zijn voor de auto. De Regio Stedendriehoek biedt via het programma Slim Schoon Reizen ook nog eens toegang tot twee handige fietsapps. Na aanmelding, communiceren deze apps met veel stoplichten in Apeldoorn, Deventer en de regio. Zo weten deze stoplichten dat fietsers eraan komen en gaan ze sneller op groen. En dat maakt fietsen in de regio steeds aantrekkelijker.

Interessante websites 

Meer informatie over de voordelen van fietsen, fietsregelingen en handige apps zijn te vinden op:

Slim en Schoon Reizen:

https://slimschoonreizen.nl/slim-reizen/fiets-vlot-door-de-stad-met-een-fietsapp?highlight=WyJzY2h3dW5nIl0=

https://slimschoonreizen.nl/slim-reizen/handige-apps-voor-slimme-reizigers/fiets

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

https://www.daszogefietst.nl