Stedendriehoek

DOEdag Gelre ziekenhuizen

APELDOORN/ZUTPHEN – Op donderdag 21 november opent Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen de deuren tijdens de DOEdag. Jongeren kunnen onder begeleiding van artsen en verpleegkundigen ervaren wat er zoal gebeurt in een ziekenhuis.

Zelf een wond hechten, een ‘nierdialyse-stoel’ ervaren, bloed prikken of een tillift bedienen, het zijn maar een paar voorbeelden van de activiteiten tijdens de Gelre ziekenhuizen DOEdag. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen bij de apotheek, radiologie of fysiotherapie. Wil je weten hoe je infecties voorkomt? Of hoe je zelf een scopie kunt maken? De medewerkers vertellen je daar ook graag meer over. En ze laten zien hoe leuk en interessant hun werk is.

Voor scholieren en studenten
Tijdens de DOEdag is er een informatiemarkt speciaal voor scholieren en studenten, waar diverse scholen en opleidingsinstituten aanwezig zijn die alles kunnen vertellen over opleidingen in de zorg. Van 16.00 tot 18.00 uur kunnen scholieren en studenten ervaren of werken in de zorg iets voor hen is. Ook krijgen zij meer informatie over opleidingen en banen in de zorg.

Van 18.00 tot 20.00 uur is iedereen uit Apeldoorn, Zutphen en de regio welkom om kennis te nemen van allerlei ‘takken van zorg’ in Gelre ziekenhuizen, in Apeldoorn aan Albert Schweitzerlaan 31 en in Zutphen aan Den Elterweg 77.