Stedendriehoek

‘Deze overwinning kroon op ons werk’

APELDOORN – De winnaars van de Nederlandse Horeca Prijzen zijn bekend. Een van hen is De Eetkamer Apeldoorn. Deze lunchroom, die dagbesteding biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werd niet alleen lunchroom van het jaar in de gemeente Apeldoorn, maar kreeg ook met een 9,2 de hoogste waardering.

“Iedereen was zo enthousiast, toen we hoorden dat we gewonnen hadden”, vertelt coördinerend werkbegeleider Michelle ten Tije. “Deze hele wedstrijd heeft onze medewerkers een gevoel van waardering gegeven.”

De Nederlandse Horeca Prijzen worden jaarlijks uitgereikt. Tijdens de verkiezing kan men stemmen voor gemeentelijke, provinciale of landelijke horecaondernemers in onder andere de categorieën café, restaurant, ijssalon, sportkantine en foodtruck van het jaar. De Eetkamer werd door een onbekende opgegeven. “Het was een complete verrassing, maar tegelijkertijd een hele eer. Het is toch een kroon op ons werk. Toen we de uitslag kregen hadden we alleen maar stralende gezichten.”

De Eetkamer is een kleinschalige lunchroom aan de Stationsdwarsstraat, die in 2006 werd opgericht als initiatief van Stichting Philadelphia Zorg. De specialiteit van de lunchroom is de high tea, maar er is ook een lunchkaart met soepen, broodjes en zoetigheid. In de lunchroom wisselen 21 dagbesteders elkaar af. Sinds dit jaar bieden de werkbegeleiders een leerwerktraject aan, waarbij de dagbesteders ook een branche-erkend certificaat kunnen behalen. “We willen onze medewerkers blijven uitdagen. Ze kunnen zoveel meer dan ze denken.”

Prijsuitreiking
De prijzen worden maandag 20 januari uitgereikt met een feestelijk Award Festival in Aalsmeer. “We zijn zeker van plan om te gaan. Dit is iets wat je waarschijnlijk maar één keer in je leven meemaakt en we willen het met een feestje afsluiten.” De Eetkamer wil iedereen die gestemd heeft hartelijk bedanken: “Dankzij jullie is het ons gelukt!”