Stedendriehoek

‘De chocola is nu voor mijn zoon’

APELDOORN – Twaalf hardlopers hebben gekozen voor een keerpunt in hun leven. Onder professionele begeleiding trainen zij voor de acht-kilometerloop tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn. Nieuwsblad Stedendriehoek stelt ze wekelijks aan u voor, inclusief hun motivatie om deel te nemen en hun vorderingen op weg naar de loop op 3 februari 2019.

Met plezier en gezond finishen in de Acht van Apeldoorn. Dat is de komende weken de uitdaging van twaalf ongeoefende sporters in het Silvana Running Team én hun coach Dennis Licht (13-voudig Nederlands Kampioen). Hij stoomt de twaalf uitverkorenen in veertien weken tijd klaar voor de hardloopwedstrijd.

Eén van hen is de 47-jarige Annet Hofman. Zij zag de oproep voor het Silvana Running Team op facebook voorbij komen. “Een perfecte stok achter de deur voor mij”, knikt ze. “Ik heb in het verleden veel aan sport gedaan, er was zelfs een tijd van vijf keer aerobics per week op een sportschool, maar na mijn huwelijk en de komst van mijn twee kinderen werd het minder.  Echter, mijn man en zoons sporten ook, dus de tijd was onderhand wel rijp dat ik het ook weer wat serieuzer ging oppakken.”

Met ‘onderhand’ bedoelt ze overigens niet pas de laatste zes weken, het begin van het loopteam. “Zo nam ik al twee keer deel aan het zwemevenement Swim to Fight Cancer. Maar hardlopen is toch een stuk belastender dan zwemmen. Dat heb ik al wel weer gemerkt.” Het individuele trainingsschema dat Annet meegekregen heeft van loopcoach Dennis Licht, past  prima bij haar. In eerste instantie vond ik het jammer dat ik bij de beginners was ingedeeld, maar ondertussen merk ik dat dit precies de belasting is die ik aankan. Dat hebben Dennis en Johann de Jong (Isokin) prima ingeschat.”

Naast het eenvoudigweg meer bewegen werkt Annet ook meteen aan het verminderen van haar gewicht. “In zes weken tijd ben ik al vijf kilo lichter geworden. Ik heb me met veel plezier een nieuwe leefstijl aangemeten, niet alleen tot februari maar ook voor daarna. De chocola die ik als relatiegeschenk soms ontvang, verdwijnt nu in de la. Daar vindt mijn zoon het meestal wel, haha.” Naast het gezamenlijk trainen van de gehele loopgroep van Licht op dinsdag en donderdag, wordt van de deelnemers zelfdiscipline verwacht en feitelijk geëist op vrijdag en zondag. Annet glimlacht: “Geen probleem! Via de groeps-app stimuleren we elkaar voortdurend. Daar komt een enorme verbondenheid uit voort. We steunen elkaar en maken elkaar beter. Zo bereiden we ons op een gezellige manier voor op de Acht van Apeldoorn. En welke tijd ik dan wil lopen? Ach, dat maakt niet heel veel uit, maar graag wel vlotter dan 57 minuten, mijn langzaamste tijd in het verleden. Dat moet toch lukken…”           

Voor meer informatie over het Silvana Running Team: www.running2020.org.