Stedendriehoek

De Beeldentuin

GARDEREN – In een klein plaatsje op de Veluwe in Gelderland ligt een compleet en gezellig woondorp verscholen. Voor iedereen die zijn of haar hart op wil halen aan de allermooiste tuin- en woondecoraties, beelden, woonaccessoires en meubelen, is de beeldentuin in combinatie met het showroomdorp hét woonparadijs op aarde.

Buiten vindt u bijzonder mooie beelden verdeeld over ruim 3000 vierkante meter. In een nostalgische houten overkapping leuke tuindecoraties, om uw tuin op te fleuren. Binnen wacht u een complete verrassing. Een woonwinkeldorp van ruim 1300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met alles voor in huis. Het showroomdorp bevat niet voor niets het woord ‘dorp’. Het woord winkel zou niet toereikend genoeg zijn.
Al bij de eerste stappen die u in het showroomdorp zet, zult u zich verwonderen over de enorme hoeveelheid aan woonaccessoires, woondecoraties, meubelen, cadeautjes en nog veel meer. U vindt er grote merken zoals Riverdale, Countryfield, PTMD, Zusss, Clayre & Eef, Jet by Ter Steege, Wickwood, maar ook minder bekende merken zullen uw aandacht trekken.
Achter oude geveltjes gaan compleet ingerichte kamers schuil. Sfeervol ingericht met meubels, decoratie en verlichting. Kijk uw ogen uit in de Ot en Sien kamer, babykamer, landelijke lavendelkamer en de Engelse kamer. En zo zijn er nog veel meer kamers met spullen en ideeën voor in uw eigen huis. U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het in één van de sfeervol ingerichte kamers. Neem hier alvast een kijkje in de themakamers.

Zandsculpturenfestijn
’t Veluw Zandsculpturenfestijn is een jaarlijks terugkerend evenement, geopend tot en met zaterdag 27 oktober. Leuk voor een dagje uit, zeker in combinatie met de Beeldentuin en lunchroom de Rozentuin. Het festijn heeft ieder jaar een ander thema, met in 2018 “Hollandse Meesters”. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen hierbij tot leven.
In het overdekte deel van het festijn vindt u circa veertig sculpturen die verschillende tegelspreuken uitbeelden. De uitdagende opdracht: bedenk welke spreuk elk zandsculptuur uitbeeldt. Wie ze allemaal goed heeft, maakt kans op leuke prijzen.
Het Zandsculpturenfestijn is een beleving voor jong en oud. Men is van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondags gesloten.
Bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt u het zelfbedieningsrestaurant de Plattelands Preuverie. Geheel in stijl en omringd door kabouters, kunt u genieten van koffie met gebak, een lunch of een lekkere snack. Er is een uitgebreid assortiment met diverse dranken, gebak, broodjes, friet en snacks. Naast de Plattelands Preuverie is op het terrein ook Lunchroom De Rozentuin. Deze vindt u op de begaande grond van het nostalgische showroomdorp. In deze sfeervolle lunchroom wordt u door onder andere mensen met een verstandelijke beperking (van Stichting de Rozelaar uit Barneveld) op uw wenken bediend. U kunt bij hen genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. Verder hebben zij een uitgebreide lunchkaart met diverse broodjes, diverse soorten soep en diverse menu’s. U kunt ook genieten van de high tea met smakelijke lekkernijen. Hierbij heeft u keuze uit diverse soorten thee en u mag onbeperkt thee drinken. Tussendoor kunt u in de Beeldentuin en het nostalgische showroomdorp rondkijken. De tafel blijft drie uur voor u gereserveerd. Een high tea is vanaf twee personen, alleen op reservering.
Heeft u liever koffie in plaats van een High Tea? Probeer dan de Veluwsche Koffietafel bij de Rozentuin. Hierbij krijgt u een tafel gevuld met Veluwsche lekkernijen. Naast onbeperkt koffie staat er natuurlijk ook karnemelk of melk op tafel. Allemaal in Veluwse stijl. Tussendoor kunt u in de Beeldentuin en het nostalgische showroomdorp rondkijken.