Stedendriehoek

De Apeldoorn Cup 2018

In de week van 18 t/m 25 augustus vindt voor de derde maal het toernooi om de Apeldoorn Cup plaats. Alle wedstrijden, die leiden tot de uiteindelijke winnaar, worden in een week afgewerkt. Op zaterdag 18 augustus is de eerste ronde. Er zijn veertien deelnemende verenigingen, hetgeen inhoudt dat die dag er zeven wedstrijden plaats vinden. De zeven winnaars en de beste verliezer spelen maandag 20 augustus de kwartfinale. De halve finales worden op woensdag 22 augustus gespeeld. Aan het einde van die avond is duidelijk geworden welke teams zaterdag 25 augustus om de veertiende t/m eerste plaats zullen strijden. Voor het volledige wedstrijdschema zie kader.

Omdat de wedstrijden voor veel deelnemers erg vroeg in de voorbereiding plaatsvinden zullen de voorrondes en de kwart- en halve finale wedstrijden slechts twee keer 30 minuten duren. Daarboven mogen tijdens de wedstrijd acht wissels worden toegepast.

De drie jaar geleden ingevoerde nieuwe opzet van het toernooi is als een grote verbetering ervaren. Vooral de spelers zijn razend enthousiast. Het is en blijft natuurlijk een levende organisatie. Dus elke keer wordt er weer bijgeschaafd aan de opzet van het toernooi. De laatste evaluatie van dit toernooi bracht onder meer naar voren dat het mogelijk twee wedstrijden moeten spelen op de woensdagavond te bezwaarlijk is en niet goed past in de nog prille voorbereiding op het voetbalseizoen. Daarom is in overleg met de deelnemende verenigingen besloten  al op zaterdag te beginnen en die zaterdag daarna (25 augustus) het toernooi af te sluiten. Iedere deelnemende vereniging speelt dus minimaal twee wedstrijden.

Voor de tweede maal wordt tijdens het toernooi de Apeldoorn eCup afgewerkt. Georganiseerd door Sporteyes en Sportunity.  Gespeeld op de Play station en/of de Xbox. Diverse voorrondes bij de verenigingen hebben al plaats gevonden. Deelname hieraan is alleen voor verenigingen aangesloten bij de Federatie Amateurvoetbalverenigingen Apeldoorn (FAA).  Hiermee wordt ook de jeugd extra betrokken bij dit evenement.

Het voetbaltoernooi valt onder verantwoording van de Federatie en wordt gespeeld op de velden van csv Apeldoorn. Deze vereniging verleent de faciliteiten en de Federatie is gastheer en organisator. Het is de Federatie gelukt om dit jaar zeven sponsors te vinden die het toernooi financieel en materieel ondersteunen. Het zijn:

DAKA Sports, Uitgeverij de Stedendriehoek, Garage Veeneman & Zn, Bouwonderneming Veeneman bv, Vreedeveld Installaties, MEN Consultancy en Broekhuis Apeldoorn

Elke keer als u naar het Orderbos komt om een wedstrijd bij te wonen wordt er een kleine bijdrage gevraagd aan alle bezoekers. Voor slechts een euro ontvangt u een entreebewijs dat tevens dienst doet als lot. Op zaterdag 25 augustus, tijdens de rust, worden de winnende nummers bekend gemaakt en kunnen de winnaars hun prijs ophalen. De gehele opbrengst gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. Life Goals Apeldoorn is dit toernooi de gelukkige en komt die eer toe.

Laat u niet weerhouden om naar dit in potentie mooie toernooi te komen. Moedig uw team aan. Probeer een indruk te krijgen hoe de verenigingen er voor staan in hun voorbereiding richting de beker- en wedstrijdcompetitie. Geniet van de ambiance, de strijdlust en vooral de kameraadschap tussen de deelnemers en supporters onderling. Gewoon komen naar het Orderbos, naar de velden van csv Apeldoorn!


WEDSTRIJDSCHEMA zaterdag 18 augustus 2018:

12.15 uur  Orderbos – Beekbergen
12.15 uur  Loenermark – Groen Wit62
14.15 uur  Apeldoornse Boys – Victoria Boys
14.15 uur  ZVV’56 – Alexandria
16.15 uur  WSV – csv Apeldoorn
16.15 uur  Albatross – Robur et Velocitas
18.00 uur  AGOVV – Columbia

Kwartfinales maandag 20 augustus

Halve finales woensdag 22 augustus

Finaledag zaterdag 25 augustus (de finale om de 1ste en de 2de plaats begint om 16.00 uur)