Stedendriehoek

Creëer snel en voordelig extra ruimte met een houten schuur

Wanneer u een houten schuur bouwt, creëert u de ideale oplossing als u extra bergruimte nodig heeft. Een houten schuur kunt u gebruiken voor diverse doeleinden. Bijvoorbeeld voor het stallen uw fietsen of motor, tuinkussens en gereedschap. Een houten schuur is ook een goede plaats om te klussen, hobbyen of om in te werken. Een mooi tuinhuis van hout of een blokhut voorzien van een overkapping, biedt een sfeervolle plek om te relaxen. Als u genoeg plaats in uw tuin heeft, kunt u relatief eenvoudig zelf aan de slag. Heeft u een ontwerp in gedachten? Koop bij Houthandelonline het benodigde hout. Uit een breed assortiment kiest u voor aantrekkelijke prijzen mooie kwaliteitsproducten. Deze worden in het hele land thuis afgeleverd.

Waar moet ik rekening mee houden bij het bouwen van een houten schuur?
Voordat u van start gaat met het bouwen van een houten schuur, dient u zich te verdiepen in diverse belangrijke zaken. Heeft u wel genoeg ruimte in de tuin? En hoe groot kan de schuur worden? Niet in de laatste plaats is het van belang om te raden te gaan bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft. Voor de achtertuin is dat niet snel het geval, maar het tegendeel geldt voor de voor- of zijkant van de woning. Check daarom eerst de regels van uw woonplaats in de Stedendriehoek en vraag indien nodig een vergunning aan. Dan is het tijd om te bedenken wat u met de schuur wilt gaan doen. Gaat u daar grote spullen in opbergen? Een bergruimte van 3 x 2 meter is dan een minimaal uitgangspunt. En welke dikte krijgen de wanden en welk soort dak vindt u mooi? U hebt de keuze uit een schuin dak, puntdak of plat dak. Ook de vorm van de schuur is van belang. Gaat u voor een vierkant of een rechthoekig tuinhuis?

Welke houtsoorten heeft u nodig?
Het zelf bouwen van een houten schuur is plezierig om te doen en geeft veel voldoening. Ook bent u stukken voordeliger uit dan wanneer u deze zou laten bouwen. Natuurlijk wit u aan de slag met materiaal dat u mooi vindt en dat lang meegaat. Maak daarom een goed doordacht plan voor de constructie en het ontwerp. Net zoals het gebruiksdoel zijn deze factoren bepalend voor het soort hout dat u het beste kunt gebruiken. In de webshop van Houthandelonline vindt u een breed assortiment doe-het-zelf hout om zelf uw gedroomde houten schuur te bouwen. Variërend van Douglas houten balken, red cedar en vurenhout tot tuinplanken die zijn geïmpregneerd, geschaafd of gezaagd. Ook vindt u hier verf, olie en bevestigingsmaterialen. Bestellen en betalen gaat eenvoudig en veilig. Wilt u meer informatie? De specialisten van Houthandelonline helpen u graag!