Stedendriehoek

Cognactheek breidt uit met mooie wijnen

APELDOORN – De Cognactheek had altijd een bescheiden assortiment in wijn. Omdat het wijnhuis naast de Cognactheek recentelijk is gestopt, is dit een logisch moment om de selectie wijnen uit te breiden.

Toen de Cognactheek zes jaar geleden opende, waren daar helemaal geen wijnen te vinden. Een jaartje later kwamen de eerste wijnen uit de cognac-regio. In de loop der tijd werd het assortiment langzaam uitgebreid. Harold ontmoette Sjoerd IJzerman van WineTable op een beurs. Behalve dat hij wijnen levert aan Apeldoornse restaurants, is hij importeur van drie merken cognac. Het was onvermijdelijk dat Sjoerd op termijn wijnen en port ging leveren. Hetzelfde gebeurde met de Wijn en Whiskyschuur in Scharnegoutum. Bij Paul en Martha werden eerst alleen whisky’s besteld, maar de wijnen volgden snel daarna.

De Koninginnelaan staat bekend om zijn bijzondere winkels met veel lekkere en/of stijlvolle producten. Hier vinden mensen niet alleen iets voor zichzelf, het is ook de ideale plek om te slagen voor een origineel cadeau. Met dat laatste in het achterhoofd hielden Harold en Erik hun selectie wijnen eens goed tegen het licht. Bij de inkoop van wijnen werd vooral gekeken naar land van herkomst, druivenvariëteit, kwaliteit en prijs. Nu wordt ook uitstraling van groot belang. Heeft de fles een aansprekend etiket en/of een mooie vorm? Het oog wil tenslotte ook wat.

De eerste stappen zijn inmiddels gezet. De Cognactheek is recentelijk verrijkt met wijnen van Tariquet. Van dit huis zijn de armagnacs al ruim vertegenwoordigd in de zaak. Harold en Erik hebben dit huis verschillende malen bezocht. Daarnaast is vorig jaar kennisgemaakt met Annabel van importeur Cordier. Voor de Cognactheek verzorgt zij wijnproeverijen, waarbij ook een panel van Cognactheek-klanten aanzit om de wijnen te beoordelen, daarbij ook genietend van passende hapjes. Verschillende wijnen van Cordier staan inmiddels in de kasten. Zo is in de laatste weken het aantal wijnen geleidelijk uitgebreid.

Naast alle cognac, whisky en andere gedistilleerde dranken krijgen de wijnen een meer volwassen plaats binnen het assortiment. Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens binnen bij de Cognactheek en laat u verrassen.

Slijterij de Cognactheek, Koninginnelaan 42 in Apeldoorn. Telefoon 055-2070471, e-mail info@cognactheek.nl en website www.cognactheek.nl