Stedendriehoek

Cliënten Zorggroep Apeldoorn genieten van Circus in de zorg

APELDOORN – Jaarlijks bezoeken 70.000 ouderen en senioren dankzij het project ‘Circus in de Zorg’ een voorstelling van Sijm Circus & Events. Afgelopen maandag en woensdag genoten cliënten van de verschillende locaties van Zorggroep Apeldoorn e.o. van deze geweldige belevenis. Bij verpleeghuizen het Zonnehuis en Casa Bonita werd de circustent opgezet en kon men van één van de zes voorstellingen genieten.

Het UIT-bureau van Zorggroep Apeldoorn organiseert allerlei activiteiten voor voornamelijk cliënten van de drie verpleeghuizen van de zorggroep. Het circus is er één van. “Geweldig dat we op deze manier heel veel cliënten de mogelijkheid kunnen bieden om te genieten van een feestelijke circusvoorstelling in de buurt. Het circus was namelijk voor al onze cliënten. Vanuit alle locaties zijn cliënten er lopend of met de bus heen gegaan. Het waren twee dagen vol plezier. Cliënten hebben enorm genoten.”

Op maat
Het programma dat aangeboden wordt, is een bijzondere mix van circus, theater en muziek. Natuurlijk zijn de tenten rolstoelvriendelijk. De voorstelling is speciaal op maat gemaakt voor senioren en gehandicapten. Het doel is om deze mensen de sfeer van het circus opnieuw te laten beleven. “Dat lukt zeker,” vertelt een enthousiaste medewerker van het UIT-bureau. “Het is echt een geweldige belevenis. Je ziet stralende ogen, mensen lachen en ontspannen.” Na afloop kreeg iedere bezoeker poffertjes om het feestelijk af te sluiten. “We willen Ars Donandi/Schmalhausenfonds, Waardigheid en trots en T ’Veertje bedanken, want dit alles is mede door hen mogelijk gemaakt!”

Foto: Amy Verhoof