Stedendriehoek

Christelijk Lyceum wordt Eco-School

APELDOORN – In navolging van burgemeester Ton Heerts en oud-leerling prins Floris, verwelkomde het Christelijk Lyceum op dinsdag 14 januari Maarten van Vierssen, wethouder van onder andere duurzaamheid en afvalbeleid in Apeldoorn. De aanleiding was ditmaal niet het vieren van het 90-jarig jubileum van de school, maar een op de toekomst gerichte beslissing: het Christelijk Lyceum wordt Eco-School.

Leerlingen, ouders, conciërges en docenten van de school gaan zich daarbij de komende jaren richten op het verbeteren van duurzaamheid in en rondom de school. Vijftien gemotiveerde leerlingen -van brug- tot examenklas- gaan binnen dit Eco-team de kar trekken. Zij richten zich daarbij op energiezuinigheid, afvalscheiding en recycling, catering, vervoer en nog veel meer verbeterpunten.

Wethouder Van Vierssen zei bijzonder enthousiast te worden van de kennismaking met deze leerlingen: “Mooi om te zien dat jullie hier volop mee bezig zijn. Er zit veel energie in het onderwerp duurzaamheid. Ik denk de komende tijd graag met jullie mee!”

De wethouder en leerlingen onthulden vervolgens het Eco-Schoolplakkaat bij de schoolingang aan de Jachtlaan, waarmee de belofte om de school duurzaam te maken werd bezegeld. De volgende stap: het hijsen van de “groene vlag” in 2022, een internationaal keurmerk waarmee het Christelijk Lyceum de eerste Eco-School in het voortgezet onderwijs van Apeldoorn wordt. “Dan komen we terug om die vlag te hijsen!”, beloofden twee havo-examenleerlingen. “Ons profielwerkstuk gaat over het verbeteren van afvalscheiding op school, dus dat willen we voor geen goud missen.”